sâmbătă, 13 iunie 2015

Un copil de 5 ani a făcut să plângă oamenii dintr-un restaurant printr-un gest de solidaritate.
 
Ava Faulk nu și-ar fi putut niciodata imagina că mergând la un restaurant cu fiul ei va deveni cunoscută în lumea întreagă. 
 
Josiah Duncan e un băiat de cinci ani care în ultimele zile a atras atenția asupra lui pe rețelele de socializare. 
 
Împreună cu mama lui mânca la Waffle House din Prattvile (SUA) când a observat că un om îmbrăcat sărăcăcios stătea afară cu un sac în mână.
 
Josiah imediat a devenit curios și preocupat.
 
Ava i-a explicat fiului ei că omul nu are o casă, ceea ce l-a făcut pe copil și mai curios. După ce a înțeles că bărbatul e un cerșetor și că cel mai probabil nicio rudă sau prieten nu se interesează de el, Josiah s-a întristat descoperind că bărbatul nu avea nici ce să mănânce.
 
„ Mamă, trebuie să-i dăm de mâncare”, a zis.
 
Mama a povestit că a fost foarte fericită să-l implice pe fiul ei în  ajutorarea unei persoane nevoiașe. El (cerșetorul) a intrat și s-a așezat, dar nimeni nu s-a apropiat de el. Atunci Josiah a mers la masa lui și l-a întrebat dacă are nevoie de meniu, pentru că "nimeni nu reușește să comande fără să consulte unul”.
 
Josiah și mama lui i-au zis bărbatului că poate comande orice dorește.  În acel moment, persoanele din restaurant s-au oprit și au urmărit toată scena. 
 
Iar când mâncarea  a fost adusă, copilul i-a făcut pe toți să plângă. Mama a revelat că a fost un ultim gest care i-a emoționat până la lacrimi pe cei prezenți. Când a venit mâncarea, Josiah a cântat o rugăciune pentru binecuvantarea mesei în mijlocul restaurantului: „Dumnezeule, Tatăl nostru... Dumnezeule Tatăl nostru, îți mulțumim... Îți mulțumim pentru binecuvântările tale... pentru binecuvântările tale. Amin, amin!”
 
„Bărbatul a plâns. Eu am plâns. Toți cei prezenți în restaurant au plâns”, a povestit Ava. Imediat după ce a mâncat, bărbatul a ieșit din restaurant. Drumul său în viață e nesigur, dar cu siguranță nu-l va uita pe Josiah. 
 
Traducere: AMR
 
Sursa:aleteia.org