sâmbătă, 2 aprilie 2016

  1. Little Boy
               Acțiunea se petrece în anii  ´40, unde Pepper Little Boy trăiește fericit cu familia sa întru-un mic orașel. Băiatul și tatăl său au o relație foarte strânsă, dar din păcate, venirea celui de-al doilea război mondial face ca tatăl să iși părăsească familia pentru o perioadă.
               Pepper îi cere sfatul unui preot, care îi dă o listă de lucruri ce trebuie făcute în timp ce își asteaptă tatăl. Acestă listă include diferite opere de milostivire precum și aceea de a deveni prieten cu un japonez, care reprezenta imaginea inamicului în contextul istoric în care se petrecea acțiunea filmului.
Trailer: Little boy
  1. Invictus
               În acest film ne este descrisă o parte a istoriei Africii de Sud. Nelson Mandela se aliază cu un căpitan de rugby pentru a putea astfel uni țara în fața diferențelor economice și rasiale. Protagoniștii reușesc să califice echipa de rugby și astfel demonstrează tuturor că diferențele pot fi depășite.
 Trailer: Invictus
  1. My sister´s keeper
               O familie simplă descoperă că fiica lor este bolnavă de leucemie și decid să mai aibă un copil, pentru că doar așa poate exista un donator pentru aceasta. După ample procese, aceștia încep să își dea seama de durerea fetei și fac tot ceea ce le stă în putință ca aceasta să fie fericită în ultime clipe ale vieții.
Trailer: My sister keeper
  1. No man´s land
               Ne aduce în prim plan războiul din Bosnia, din anul 1993, în care doi  soldați aflați în două tabere diferite, un bosniac și un sârb, sunt victimele unui accident între liniile inamice, în țara nimănui. Acestora li se alătură un alt soldat bosniac care, accidental, este imobilizat pe o mină de teren ce poate exploda la cea mai mică mișcare.
În timp ce tensiunea războiului era în permanetă creștere, soldații, chiar dacă erau inamici, se sprijină unul pe altul, încercând prin orice mijloc să iasă amândoi în viață din această situație.
 Trailer:No man´s land
  1. Era glaciară
               Foarte posibil să fi văzut acest film și să vă amintiți personajele atât de diferite: un mamut, un tigru și un copil.
Misiunea grupului este de a găsi familia copilului și după diferite peripeții aceștia învață să trăiască împreună în ciuda diferențelor lor.
Trailer: Ice Age
Toate aceste filme pot fi urmărite fie singuri, fie împreună cu familiile voastre și chiar dacă inițial nu vă atrag, ele au un element comun: provocarea de a pune în practică iertarea.

Traducere: Orian Remus Anghel


Sursa:it.aleteia.org