duminică, 19 octombrie 2014

Hai la JAZZ!!!

Diesel Events prezintă CLUJ INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL, cel mai important eveniment jazz-istic clujean al anului. Reprezentanți de marcă ai jazz-ului mondial, vor fi pe scena Casei de cultură a studenţilor la prima ediţie a festivalului.

CLUJ INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL
23-25 octombrie 2014
Casei de cultură a studenţilor Cluj-Napoca

PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI

23.10.2014 | ora 19:00
Eli Degibri Quartet – Israel

24.10.2014 | ora 19:00
Chico Freeman Quartet – USA

25.10.2014 | ora 19:00 
James Blood Ulmer with Pierre Dørge & New Jungle Orchestra - USA / Denmark

DESPRE BILETE
Preţurile biletelor vor fi pe categorii, în funcţie de loc. Va exista posibilitatea de a cumpăra, la un preţ avantajos, abonament pentru cele 3 zile de concert.

cat I - 40 lei/zi; 98 lei/3 zile
cat II - 48 lei/zi; 118 lei/3 zile
cat III - 58 lei/zi; 149 lei/3 zile
cat IV - 68 lei/zi; 169 lei/3 zile
cat V - 79 lei/zi; 199 lei/3 zile
cat VI - 89 lei/zi; 227 lei/3 zile
cat VII - 98 lei/zi; 248 lei/3 zile

DESPRE ARTIŞTI 

Eli Degibri, unul dintre cei mai versatili, agresiv-romantici muzicieni ai scenei de jazz. Compozitor și aranjor, Eli Degibri a intrat în atenția iubitorilor muzicii de gen după debutul său răsunător alături de geniul pianului Herbie Hancock și trupa acestuia. Compozițiile sale eclectice, multe dintre ele lucrate alături de clasicii jazz-ului Clark Terry, Jimmy Heath, Eric Reed și Mingus Big Band, se regăsesc pe cele cinci albume înregistrate până acum, prin care saxofonistul israelian a reușit să seteze standarde noi în muzică. 

Chico Freeman, un poli-instrumentist, compozitor şi producător din Statele Unite, și ajunge la Cluj împreună cu cvartetul său. Inovator în adevăratul sens al cuvântului, Chico Freeman își duce muzica spre universalitate, fiind concepută ca o combinaţie de ritmuri latine, afro-cubaneze, hip-hop şi jazz tradiţional. Deși a colaborat de-a lungul timpului cu mulți artiști de gen, a rămas fidel improvizației și inovației, oferind în cadrul concertelor sale o libertate a ritmurilor, un mix muzical valabil atât pentru amatorii de jazz clasic, cât și pentru iubitorii de experimente.

James Blood Ulmer este artistul care amestecă în crearea compozițiilor sale mai multe stiluri muzicale, o viziune diferită și mult talent. La cei 70 de ani ai săi, muzicianul american se poate lăuda cu o serie de colaborări impresionante (Ornette Coleman, Rashied Ali, Larry Young, Joe Henderson, Paul Bley sau Arthur Blythe), și cu titulatura de interpert lider al blues-ului.