sâmbătă, 22 septembrie 2012

Cuvântul sculptează


22 Septembrie – Ultima întrebare

Un bun profesor obişnuia să amintească, din când în când, o lecţie a unuia dintre profesorii din anii lui de şcoală:
În timpul ultimului meu an de şcoală, profesorul ne-a dat o lucrare. Am citit repede toate întrebările, până când am ajuns la ultima care suna astfel: „Care este numele femeii de serviciu?” Am crezut că e o glumă. Am văzut-o de multe ori pe femeia care făcea curat în şcoală. Era înaltă, cu părul închis la culoare, la vreo cincizeci de ani, însă... de unde să-i ştiu eu numele? Cineva l-a întrebat pe profesor dacă ultima întrebare conta pentru notă.
-«Desigur, răspunse profesorul. «Mai important decât a şti unde se află capul Finisterrae este să ştiţi să trataţi, să apreciaţi şi să respectaţi persoanele cu care vă întâlniţi în viaţă.»
Nu am uitat niciodată acea lecţie.

Informaţia constituie o parte din formare. Însă formarea reprezintă mult mai mult.
A învăţa copilul să se comporte în viaţă este, înainte de toate, datoria părinţilor. Însă şi profesorii au contribuţia lor în această educaţie.
Înainte de a învăţa lucruri trebuie să înveţe să fie persoane. La puţin foloseşte să ştii să manevrezi o maşină, dacă nu ştii să o foloseşti. Una este să ştim să conducem şi alta, total diferită, să învăţăm să ne conducem.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro