miercuri, 27 iulie 2016

Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia în direct prin social media

#ZMT2016 #WYD2016 #krakow2016: la Cracovia va fi o Zi Mondială a Tineretului socială. Nu veţi fi prezenţi fizic în Cracovia? Nu-i nimic, puteţi fi conectaţi cu Ziua Mondială a Tineretului, Cracovia 2016 (26-31 iulie) prin social media!
Pagini oficiale ale evenimentului în social media:
FACEBOOK: https://www.facebook.com/worldyouthday/?brand_redir=DISABLE tradusă în 20 de limbi (pentru limba română: https://www.facebook.com/worldyouthdayRomanian), cu peste 1.600.000 de fani
TWITTER: https://twitter.com/wyd_en disponibil în 13 limbi, cu peste 230.000 followers
YOUTUBE: https://www.youtube.com/Krakow2016 cu peste 20.000 de fani, unde puteţi urmări evenimentele ZMT 2016 în direct
HASHTAG-UL pentru a urmări evenimentul este #krakow2016
#ZMT2016, prezent de asemenea pe: 
INSTAGRAM (https://www.instagram.com/wydkrakow2016), 
Snapchat (username: worldyouthday), 
PINTEREST (https://www.pinterest.com/wydkrakow2016), 
Flickr (https://www.flickr.com/photos/krakow2016
şi alte social network mai mici.
Pentru a permite participanţilor să aibă la îndemână pe smartphone informaţii utile în timpul şederii pe pământ polonez, a fost realizată o aplicaţie gratuită (http://www.krakow2016.com/en/wyd-2016-app) disponibilă în nouă limbi, şi trei sisteme de operare, care cuprinde, de asemenea, şi o hartă şi un ghid mobil. De asemenea, toţi pelerinii vor avea posibilitatea să asculte pe frecvenţele radio transmisiunile în direct ale evenimentului, cu traduceri în limbile oficiale.
LIMBILE OFICIALE LA ZMT2016: poloneză; engleză; spaniolă; franceză; italiană; ucraineană; germană; portugheză şi rusă.
120 de voluntari prezenţi în 31 de ţări sunt implicaţi în răspândirea prin social network mesajul Zilei Mondiale a Tineretului peste tot în lume şi să acopere orice fus orar.
"Cea din Cracovia va fi o Zi Mondială a Tineretului socială. Aşteptăm două milioane de tineri. Şi dacă fiecare dintre ei are cel puţin 500 de prietenii sociale, iată că a atinge un miliard de persoane nu este o utopie. Sute de milioane de persoane ar putea fi atinse de mesajul milostivirii lansat din Polonia", a afirmat pr. Pawel Rytel Adrianik, purtătorul de cuvânt al Conferinţei Episcopale Poloneze, în timp ce oraşul este deja gata să găzduiască marele eveniment împreună cu papa Francisc.
Pr. Adrian Blăjuţă
 
Sursa:ercis.ro

Cine era preotul Jacques Hamel, decapitat în biserica de lângă Rouen (Franța)?

Marți 26 iulie 2016, Părintele francez a fost ucis în timp ce celebra Sfânta Liturghie în biserica catolică din Saint-Etienne-du-Rouvray, localitate aflată în nordul Franţei. Două persoane înarmate cu cuțite au luat ostatici alte patru persoane prezente la celebrare, două dintre acestea fiind călugărițe. Cei doi atacatori au fost neutralizați în urma intervenției forțelor speciale. Pe lângă preotul ucis, o altă persoană este grav rănită.
 
Sfântul Scaun a declarat că Papa Francisc ia parte la durerea și oroarea creată de această absurdă violență, condamnând în mod radical orice formă de ură și rugându-se pentru victime. „Sfântul Părinte este deosebit de îndurerat de acest act de violență care a avut loc într-o biserică în timpul celebrării unei Sfinte Liturghii, act liturgic prin care implorăm de la Dumnezeu darul păcii pentru lumea întreagă”, a subliniat Secretarul de Stat al Sfântului Scaun Cardinalul Pietro Parolin, într-o telegramă adresată Arhiepiscopului de Rouen Dominique Lebrun. Papa Francisc, se spune în telegrama de condoleanțe, „se roagă lui Dumnezeu, Tatălui Milostiv, ca Părintele Jacques Hamel să fie primit în pacea și în lumina Sa, și să dăruiască alinare persoanei rănite”, și totodată „îi cere Domnului să inspire tuturor gândurile de reconciliere și de fraternitate în această nouă încercare".
 
Pe foaia parohială din luna iunie 2016, Părintele Jacques Hamel scria: „Fie ca noi să auzim în aceste momente chemarea lui Dumnezeu de a avea grijă de această lume, de a face din ea, acolo unde trăim fiecare, o lume mai caldă, mai umană, mai fraternă. (...) Să fim atenți la ceea ce se întâmplă în lumea noastră în acest moment. Să ne rugăm pentru cei care au cea mai mare nevoie de rugăciunea noastră, pentru pace, pentru a trăi mai bine împreună”.
 
Părintele Jacques Hamel era în vârstă de  86 de ani, a fost hirotonit preot în 1958, sărbătorindu-și jubileul de aur al preoției în anul 2008.