joi, 20 decembrie 2012

SFârșitul lumii - 1z


   Începe numerotarea inversă!
   Mâine este ziua 0. Ai emoții?
   Este normal!
   Mâine se decide soarta omenirii.
   Dacă mă gândesc bine, ajung la două concluzii.
   1. Dacă lumea va lua sfârșit, atunci se poate ca mulți să fie prinși nepregătiți fiindcă peste tot mass-media a mediatizat că totul este o „vrăjală”. De parcă ei știu planurile cerești. Pun pariu că și dacă s-ar știi exact când vom dispărea ei tot ar mai trage de timp.
   Acum, lucrurile fiind serioase, oamenii o să intre în panică. Puțini poate au citit cărți de supraviețuire și puțini vor mai rămâne (sper. Dacă supraviețuiesc voi scrie în continuare de pe mobil, poate!).
   Mă mai gândesc la ceva. Poate ar fi o experiență bogată să încercăm să intrăm în acest „joc” și să încercăm să trăim cu adevărat ideea de sfârșit al lumii. Asta ne poate ajuta să conștientizăm multe.
   2. Dacă nu va fi SFârșitul lumii, atunci toți vor spune într-un glas: tot așa se spune mereu! Și vor râde și vor trece cu vederea totul, vor uita și își vor orienta privirea, poate, sceptici, spre alții care anunță sfârșitul. Vor spune că așa se tot preconizează de mii de ani. Adevărul este că dacă ne uităm în urmă, despre SFârșit s-a vorbit în fiecare generație. Fiecare generație cu SFârșitul ei.
   Mai este pe de altă parte și ispita ca mereu să credem că noi vom fii ultimii oameni de pe pământ. Acum nu știu dacă acest gând este unul de îngrijoarare, că până la urmă chiar nu se poate ca spunându-se de atât de multe ori aceeași poveste ca o dată să nu se întâmple, sau nu cumva este o reacție egoistă: dacă mor eu, vreau să moară toți! Este clar că pentru fiecare dintre noi, moartea înseamnă sfârșitul lumii… noastre!
   Dar acum să ne orientăm privirea și spre pasul ce-l avem de făcut astăzi. Vom medita la speranță. Într-un fel sau altul până acum am abordat foarte subtil această temă. Noi trebuie să avem mereu speranța, optimismul că orice s-ar întâmpla este conform unui plan, vrut de Domnul sau permis, și pentru aceasta noi nu trebuie să ne facem griji. Orice s-ar întâmpla, noi trebuie să ne menținem vie speranța care aduce după sine liniștea, pacea interioară.
   Mâine… ultimul punct… dacă mai apucăm!
   Mult noroc cu SFârșitul lumii tuturor!

   P.S. Care crezi că ar fi ultimul pas/punct ce ar trebui abordat?

Încă un… pamflet