luni, 17 ianuarie 2011

Pr. Lombardi: Papa Woityła legat de sărbătoarea Divinei Milostiviri. Mormântul va fi transferat în bazilica Sfântul Petru

Directorul Sălii vaticane de presă, părintele Federico Lombardi, întâlnind vineri jurnaliştii s-a oprit asupra motivelor care au dus la alegerea zilei de 1 mai ca dată pentru ceremonia beatificării lui Ioan Paul al II-lea.

De fapt, va fi proclamat fericit la întâi mai, în duminica Divinei Milostiviri.

• Este ziua care deja sub aspect liturgic este centrată pe temele milostivirii, pentru că este apariţia lui Isus în Cenaclu, cu inima deschisă şi instituirea sacramentului Mărturisirii, al Pocăinţei. Este, prin urmare, o duminică în care liturghia vorbeşte despre îndurarea lui Dumnezeu manifestată de Cristos înviat din morţi.

Şi Pontificatul papei Ioan Paul al II-lea este profund legat de tema milostivirii:

• Ioan Paul al II-lea a instituit, a proclamat această duminică, a doua a Paştelui - Duminica Divinei Milostiviri. În această duminică a canonizat-o pe marea apostolă a Divinei Milostiviri, pe sora Faustina Kowalska, pe 30 aprilie 2000.

Tema Milostivirii este prezentă şi în multe discursuri şi tete ale papei Ioan Paul al II-lea şi mai ales în enciclica „Dives in misericordia - Bogat în milostivire” (Ef 2,4) din 30 noiembrie 1980.

Această prezenţă a temei despre teologia Divinei Milostiviri, despre spiritualitatea Îndurării Divine este în întreaga sa viaţă: deci „Dives in misericordia”. Şi apoi la sfârşit, în călătoria sa în Polonia în 2002, dedicarea şi consacrarea sanctuarului Divinei Milostiviri, la Lagiewniki care este locul unde a trăit Sfânta Faustina, unde papa s-a dus. În acea ocazie a încredinţat lumea Milostivirii Divine.

Directorul Sălii vaticane de presă a făcut cunoscut că sicriul lui Ioan Paul al II-lea va fi transferat din Grotele Vaticane în Bazilica Sfântul Petru:

Sicriul Sfântului Părinte va fi transferat din Grotele Vaticane, fără să fie deschis - nu va fi o exhumare - sub altarul capelei Sfântului Sebastian.

În fine, părintele Lombardi a precizat că nu a fost încă decisă ziua comemorării liturgice care va fi indicată în timpul beatificării. Această zi, în care Biserica celebrează comemorarea Fericitului Ioan Paul al II-lea va fi stabilită de Congregaţia pentru Cultul Divin.

Sursa: http://www.radiovaticana.org/rom/Articolo.asp?c=454179

Viața...

Dacă mi-aş mai putea trăi din nou viaţa ...

M-as fi culcat sa ma odihnesc atunci cand ma simteam rau, in loc sa pretind ca pamantul se va opri daca eu nu voi fi la serviciu pentru o zi;
As fi ars luminarea roz sculptata ca un trandafir in loc sa o las sa se topeasca in camara;
As fi vorbit mai putin si as fi ascultat mai mult;
As fi invitat prieteni la masa chiar daca era o pata pe covor si canapeaua trebuia stearsa;
As fi mancat pop-corn in camera “buna” si nu mi-as mai fi facut atatea griji din cauza prafului cand cineva ar fi dorit sa aprinda focul in semineu;
Mi-as fi facut timp sa-l ascult pe bunicul povestind din tineretile lui;
N-as fi insistat niciodata sa mergem cu geamurile masinii inchise intr-o zi frumoasa de vara doar pentru ca parul meu a fost proaspat coafat si fixat;
As fi stat intinsa pe pajiste cu capul pe iarba;
As fi plans si ras mai putin privind televizorul si mai mult privind viata;
Dar, cel mai mult, sa mai am o a doua sansa la viata, as pretui fiecare moment, l-as privi cu adevarat…l-as trai…
Nu m-as mai agita atat de mult pentru lucruri meschine si marunte;
Nu va faceti griji din cauza celor care nu va simpatizeaza, sau mai mult, n-ar trebui sa va intereseze cine ce face – in schimb, sa pretuim prietenii pe care ii avem si oamenii care ne iubesc. Sa ne gindim la lucrurile, oamenii si binecuvantarile pe care ni le-a daruit Dumnezeu si cu ceea ce facem in fiecare zi sa ne imbunatatim mintea, trupul, sufletul, emotiile si viata!

Emma Bombeck (notari facute dupa ce a aflat ca se stinge de cancer)

“Dupa cum o zi bine intrebuintata ne da un somn linistit, tot astfel si o viata bine folosita ne da un sfarsit fericit.” (Leondardo da Vinci)


Sursa: http://sfantatreimebc.org/pictura/?cat=32&paged=3