luni, 28 mai 2012

Bookfest 2012

Scris de Andreea Chebac


Cea de a VII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 30 mai-3 iunie 2012 în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 din Complexul Expozițional Romexpo. Anul acesta, țara invitată ca oaspete de onoare este Franța. Intrarea este liberă în toate cele cinci zile ale târgului. Programul de vizitare: pe 30 şi 31 mai 10:00 – 20:00, pe 1 şi 2 iunie 10:00 – 22:00, iar pe 3 iunie – 10:00 – 20:00.

La standul dedicat oaspetelui de onoare îi veți putea întâlni pe producătorul și moderatorul de emisiuni culturale Bernard Pivot, autorii Michel Houellebecq, Nedim Gürsel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra și Yann Apperry, editorul Jean Mattern (responsabilul cu literatura străină al Editurii Gallimard) și academicianul Dominique Fernandez (autorul volumului „Rapsodia română”).

Principalele edituri românești vă așteaptă cu noutăți, reduceri și numeroase evenimente. Mai jos puteți vedea ce surprize v-a pregătit fiecare editură în parte.

Editura All vă așteaptă joi, 31 mai, ora 18:00 la o primă lansare de carte și anume Nepovestitele trăiri ale templierilor români, cartea a II-a, de Adrian Voicu. Sâmbătă, 2 iunie, ora 17:00, are loc lansarea cărții Rătăciri, de Horaţiu Mălăele. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe. Iar duminică, 3 iunie, ora 11:30, colecţia Strada Ficţiunii se îmbogățește cu un nou titlu: Nono, de Renata Carageani.

Editura Spandugino vă va bucura la târg cu prezența autorilor Yasmina Khadra (Lansarea cărții Ceea ce ziua datorează nopții are loc sambată, 2 iunie, ora 12:00), profesorul Mihai Dinu ( Cartea Chronosophia - chipuri ale timpului este lansată miercuri, 30 mai, ora 16:00), medicul, profesorul si traducătorul C.D.Zeletin (tot miercuri, 30 mai, de la ora 14:00 este lansat volumul I din Scrieri) și profesorul Giancarlo Repetto (O călătorie printre cărţile mele - joi, 31 mai, ora 16:00).

Editura Humanitas vă așteaptă cu peste 100 de noi titluri, promoții și numeroase lansări. Vineri, 1 iunie de la ora 17:00 are loc lansarea cărții Spectacolul rezonanței. Eseuri, evocări, sinteze, de Dinu Pillat. Sâmbătă, 2 iunie, de la ora 12:30 veți avea ocazia să-l întâlniți pe Neagu Djuvara într-o dublă lansare de carte. În aceeași zi de la 14:30 va avea loc lansarea cărții Estul naivităților noastre. Oare ne putem apăra prin cuvinte?, de Gabriel Liiceanu. Iar de la 15:30 Dan C. Mihăilescu lansează I.L. Caragiale si caligrafia plăcerii.

Editura Art v-a pregătit numeroase surprize şi noutăţi, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Titluri precum Maus, de Art Spiegelman, Cuba continuă, de Cosmin Bumbuţ şi Elena Stancu (lansare miercuri, 30 mai, la ora 18:00), Jazz, de Toni Morrison, Corespondenţa, de James Joyce, adresate adulţilor, cât şi cele destinate celor mici, cum ar fi cel mai nou volum al seriei Jurnalul unui puşti, de Jeff Kinney (lansare vineri, 1 iunie , de la ora 18:00), Alice în Ţara din Oglindă, de Lewis Carroll, Pulbere de stele, de Neil Gaiman, vă aşteaptă în standul editurii. Sâmbătă, 2 iunie, de la ora 13.00, vă puteți întâlni cu câţiva dintre autorii antologiei Ce poţi face cu două cuvinte, coordonată de Liviu Papadima, în cadrul unei sesiuni de autografe.

a pregătit reduceri între 15 și 50 %, o tombolă cu peste 30 de premii atractive (pentru ei care cumpără cărți de minim 50 de lei) și un proiect intitulat „Cititori de Curtea Veche” dedicat cititorilor pasionați. Miercuri, 30 mai, de la ora 18:00 va avea loc o sesiune de autografe cu Mihaela Bilic, autoarea cărților Sănătatea are gust și Trăiesc, deci mă abţin. Sâmbătă, 2 iunie, de la ora 12:00 are loc lansarea cărții Eu și timpul. Viață, vocație,viziune de Margareta Pâslaru, urmată de o sesiune de autografe. Iar de la 16:30 are loc lansarea cărții În apărarea piețelor de Lucian Croitoru.

Grupul Editorial Corint oferă reduceri între 25% şi 70% din preţul de catalog şi preţuri unice - 5 lei, 10 lei, 15 lei şi 25 lei. Sâmbătă, 2 iunie 2012, ora 17:00 are loc lansarea cărţii Noaptea de Elie Wiesel. Duminică, 3 iunie 2012, ora 12:00 sunteți invitați la lansarea cărţii Cum să fii as în creșterea și îngrijirea copilului de Louise Heren & Susan McMillan. Iar sâmbătă, 2 iunie 2012, ora 12:00 puteți participa la lansarea cărţii Cele treisprezece motive, de Jay Asher.

Grupul Editorial Trei v-a pregătit numeroase noutăți: Ierusalim. Biografia unui oraș, de Simon Sebag Montefiore; Nevroza balcanică, de Vasile Dem. Zamfirescu; Haralamba, de Ion Mărculescu; Cele 50 de vicii ale domnului Grey, de E. L. James; Cronoliții, de Robert Charles Wilson; Goana după bani, de Oliver Harris; Inchizitorul, de Mark Allen Smith; Copilul german, de Camilla Läckberg.

Editura CH Beck va oferi reduceri la cele mai noi apariţii editoriale cu tematică juridică şi economică și promoţii la abonamentele revistelor C.H. Beck. De asemenea, Legalis, prima bibliotecă juridică online, va fi prezentă în cadrul târgului. Dintre titlurile pe care le veți putea găsi la târg, amintim: Noul Cod civil.Comentariu pe articole, coordonatori Flavius-Antoniu Baias, Eugen Chelaru, Rodica Constantinovici, Ioan Macovei; Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grilă. Ediția 5, autor Ciobanu Viorel Mihai, Boroi Gabriel, Briciu Traian Cornel; Procedura penală. Partea generală. Partea specială. Ediția 2, autor Udroiu Mihail.

Editura Litera a pregătit mai multe evenimente: joi, 31 mai, la ora 17:00 are loc lansarea Biografiei Principesei Margareta; Femeia albă pe bicicleta verde, de Bedros Horasangian va fi lansată sâmbătă, 2 iunie, de la ora 14:00; Sport, dieta si vedete de Florentina Opris va fi lansat duminică 3 iunie, de la ora 14:00.

Editura Nemira aduce la târg peste 700 de titluri, o reducere generală de 25%, oferta 2+1 cadou (la trei cărți alese, cartea cu prețul cel mai mic va fi oferită cadou), zeci de pachete cadou și cărţi la 5 şi 10 lei. Sâmbătă, 2 iunie, ora 11:00-12:00, va avea loc lansarea cărții , Fiicele lui Allah, de Nedim Gursel. Iar de la ora 15:00 Ana-Veronica Mircea va lansa cartea Floarea de loldilal. Programul se va încheia la 15:45 cu cartea Genunea cu îngeri, de Dan Şanta.

Editurile Polirom și Cartea Românească vor oferi o reducere de 25% cititorilor și titluri la prețul unic de 9,99 lei. La târg va fi lansată seria de autor „Andrei Oişteanu”, Cartea fiului, Seria de autor „Norman Manea”, O zi din viaţa mea fără durere, Seria de autor „Marta Petreu”, Monologul polifonic, Seria de autor „N. Steinhardt” etc.

Sursa: http://www.bookblog.ro/evenimente/bookfest-2012/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+bookblogro+%28bookblog.ro%29

Câtă încredere ai în oameni?

Să fie vreun an de când, în cadrul formării de psihoterapie, am făcut cel mai grăitor exercițiu de testare a încrederii de până acum. Eram invitați să ne lăsăm pe spate, pe rând, cu ochii închiși, după alegerea unui partener pe care l-am considerat suficient de puternic a ne ține. Cei mai mulți dintre noi am primit cu emoție și scepticism provocarea. Cel puțin eu, îmi amintesc că m-am uitat de câteva ori în spate și am țipat la cel ce urma să mă susțină în cursul căderii mele: ”-Ai grijă, că ți-o iei dacă nu mă ții!”. Majoritatea a avut grade variabile de examinare a susținătorului. La sfârșitul probei respective, ne-am recunoscut cu toții: ușurința de a ne lăsa pe spate corespundea cu lejeritatea cu care ne încredem în oameni, iar măsura evaluării celui angajat să ne prevină prăbușirea era în acord cu nivelul estimării responsabile a celor pe care-i alegem drept prieteni pe care ne bizuim. Un singur coleg s-a lăsat pe spate fără a verifica. A recunoscut, singur, fără a fi direcționat la un răspuns anume, că, și-n existența sa de zi cu zi, se bizuia pe oameni fără a se uita cu băgare de seamă la ei.

Încrederea necondiționată în ceilalți, atunci când nu ține de prostie, apare în contextul unei dinamici narcisice spre care virează ceva dinlăuntrul nostru. Dar, despre acest subiect, voi scrie în reflecția de mai sus. Ceea ce aș vrea să subliniez aici este că ne poate costa mult încrederea nelimitată în oameni. Mulți dintre cei pe care i-am întâlnit ca pacienți, în decursul puținei mele activități într-ale psihicului, au trecut prin același scenariu: și-au încredințat viețile lor indivizilor dubioși, neverificați atent în prealabil. Astăzi, sunt undeva căzuți, răniți, muribunzi din punct de vedere psihologic și spiritual. Puțini au fost vigilenți în asocierea cu oamenii. Mai bine de 90% dintre ei nici măcar n-au privit în spate. S-au lăsat cu toată puterea pe brațele doar aparent puternice ale altora.

Preaiubiților, nu vă îndemn la lipsă de încredere în oameni! Avem nevoie de ceilalți, credința e o dimensiune semnificativă a noastră; fără ea, nu putem trăi. Fără relații întemeiate pe încredere, suntem suspicioși, deprivați de energia și bucuria vieții. Eu vă chem, așa cum mă chem și pe mine, să vă aruncați o privire în spate, înainte de a vă încredința curajos pe voi înșivă celor aparent binevoitori în a vă fi prieteni, parteneri, confidenți. Gândiți-vă că sunteți flori nespus de strălucitoare, fiecare dintre voi, și aveți responsabilitatea să nu lăsați pe nimeni să vă zdrobească petalele și să vă întineze mireasma. Iar cei care vă regăsiți în cele scrise de mine, răniți, culcați la pământ și zdrobiți, nu închideți fereastra prieteniei! Deschideți-o însă treptat, iar Soarele pe care l-ați căutat, cu ale lui blânde și tămăduitoare raze, nu va întârzia să răsară și pentru voi!

Eu vă prețuiesc și sunt aici, aproape de voi, oricând vă pot asista pe cărarea devenirii voastre!

Sursa: http://patrincaandrei.wordpress.com/2012/05/28/cata-incredere-ai-in-oameni/

Cuvântul sculptează!

28 MAI

S-a încrezut în DUMNEZEU: să-l scape acum DUMNEZEU, dacă-L iubeşte. Căci a zis: Eu sunt Fiul lui DUMNEZEU!

Matei 27.43

Ce dispreţuitor răsună această ocară a fariseilor care o aduceau Domnului Isus când era pe cruce. Nu era El Fiul lui Dumnezeu? Acest adevăr a fost demonstrat de El în mare măsură atât prin cuvânt cât şi prin lucrări. Duşmănia şi lucrarea lor a fost arătată prin lucrările care le făceau. Fariseii credeau că şi-au ajuns scopul dacă îi dau la o parte pe Domnul Cristos. Dar Domnul Isus a mers de bună voie pe această cale, deplin conştient că îşi dă viaţa ca să o ia iarăşi. „NIMENI nu o ia de la Mine, ci o dau de bună voie. Am putere ca să o dau şi am putere ca să o iau iarăşi." Domnul a adus rugăciuni înaintea Celui care îl putea scăpa de la moarte. El a fost ascultat dar nu ca să nu moară ci a fost salvat din moarte. Domnul Isus a trebuit să meargă pe drumul morţii. Şi în felul acesta a fost ascultător până la moarte şi încă moarte de cruce. Chiar şi ultima încercare a lui Satan: „Dacă eşti Tu Fiul lui Dumnezeu dă-te jos de pe cruce" nu a avut efect asupra Lui. El a luat paharul din mâna Tatălui pentru a-l proslăvi. El a purtat judecata asupra păcatului şi a gustat moartea ca să ne salveze. Toate acestea ne îndeamnă pe toţi credincioşii la o adorare în duh şi adevăr, căci astfel de adoratori doreşte Tatăl. Noi avem dreptul ca să ne aducem adorarea noastră şi acest lucru îl facem la Masa Domnului. Aici suntem strânşi laolaltă ca să aducem adorarea noastră Mielului junghiat. Când suntem strânşi la această Masă trebuie să înceteze orice daruri. La Masa Domnului singura ŢINTĂ este NUMAI Cristos şi adorarea Lui. Cine aşteaptă aici să audă pe cineva vorbind frumos sau rugându-se bine, NU cunoaşte ţinta măreaţă a Mesei Domnului şi nu vrea să ţină seama de locul pe care i l-a dat Domnul însuşi. Darurile vor înceta, dar Mielul junghiat va fi şi în cer ţinta adorării noastre (Apoc. 5). Se cuvine să începem de aici această înaltă slujbă de adoratori.


Sursa AICI