vineri, 13 martie 2015

Părinţii Sfintei Tereza de Lisieux vor fi canonizaţi

Potrivit site-ului La Croix, Fericiţii Louis şi Zelie Martin, părinţii Sfintei Tereza de Lisieux, vor fi canonizaţi în octombrie, la Roma. Cardinalul Angelo Amato, Prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, ar fi făcut acest anunț vineri, 27 februarie, în cadrul unei conferințe organizată de Editura Vaticanului cu tema "La ce folosesc sfinții?", în timpul căreia cardinalul a menţionat importanța sfințeniei familiei. "Mulțumesc lui Dumnezeu, în luna octombrie, cei doi soți, părinţii Sfintei Tereza de Lisieux vor fi canonizaţi." Aceasta este prima dată când un cuplu va fi canonizat împreună. Ei au fost beatificaţi în 2008.

Louis şi Zelie Martin sunt părinții Sfintei Tereza de Lisieux și ai Leoniei, a cărei prime faze a beatificării a fost deschisă la 24 ianuarie 2015.

În octombrie anul trecut, la cererea Vaticanului, moaștele Sfintei Tereza de Lisieux și a părinţilor săi, Fericiţii Louis şi Zelie Martin, au fost prezente la Roma în timpul Sinodului dedicat familiei. Papa Francisc a fost să se roage cu acea ocazie la altarul Mărturisirii Sfântului Petru din Vatican, unde au fost instalate moaştele.
Traducere: ACC
Sursa:lesalonbeige.blogs.com