duminică, 23 august 2015

:)

Puterea rugăciunii care transformă căsătoriile

”Dumnezeul meu, ajută-mi să fiu dezinteresat în căsătoria mea, să dau totul pentru soția (soțul) mea (meu), fără să ascund nimic, fără să aștept nimic în schimb...”
 
Dacă cineva ți-ar zice că există ceva ce poți face pentru ca durata căsătoriei tale să fie „până dincolo de moarte” și care îți ia doar cinci minute pe zi nu ai face? Să vă rugați împreună în fiecare zi, de aceasta e nevoie!
Căsătoria nu privește un cuplu, ci o trinitate. A treia persoană e Dumnezeu, și Lui trebuie să-i permitem să fie parte în căsătorie pentru ca aceasta să fie sănătoasă. 
 
Există diferite moduri de a ne ruga, dar vă ofer o rugăciune pentru cei căsătoriți pe care sper să o luați în considerare. Considerați această rugăciune un cadou pentru voi și pentru persoana pe care o iubiți. Vă invit să o recitați împreună.
 
Rugați-vă încet, îmbrățișați sau ținându-vă de mână, și priviți-l pe celălalt în ochi pe cât posibil în timpul rugăciunii. Puteți să o faceți! Și să nu aveți teamă să vorbiți, înainte sau după ce v-ați rugat împreună. Vorbiți doar, și să fiți prezenți unul în celălalt. 
 
Aș sugera ca în timpul rugăciunii să vă amintiți prima zi în care ați întâlnit-o pe soția (soțul) voastră și ziua nunții voastre. Ea sau el continuă să fie aceeași persoană. 
 
Probabil că de-a lungul vieții ați întâlnit multe provocări la care nu v-ați fi așteptat, dar prin care ați trecut împreună, și focul providențial al afecțiunii și al iubirii voastre v-a transformat într-un unic trup pe care-l formați astăzi, și aceasta este extraordinar. 
 
Rugăciunea care transformă căsătoriile: 
 
Preasfântă Treime, Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt, mulțumesc pentru darul sacramentului căsătoriei. Mulțumesc pentru minunatul dar care este soția (soțul), pe care Tu, providența perfectă, l-ai proiectat pentru mine din eternitate. Permite să o (să-l)  tratez întotdeauna ca pe o persoană regală, cu toate onorurile, respectul și demnitatea pe care o merită. 
 
Doamne al meu, ajută-mă să fiu dezinteresat în căsătoria mea, să dau totul pentru soția (soțul) mea, fără să ascund nimic, fără să aștept nimic în schimb, recunoscând și mulțumind pentru tot ceea ce ea (el) face pentru mine și pentru familia noastră în toate zilele. Este mult!
 
Te rog, întărește și protejează căsătoria noastră, precum toate celelalte căsătorii. Ajută-ne să ne rugăm împreună în fiecare zi. Permite-ne să ne încredem în Tine în fiecare zi, precum meriți. Te rog, fă căsătoria noastră să fie fecundă și deschisă voinții Tale în privilegiul procreării și al ocrotiri vieții. Ajută-ne să construim o familie puternică, sigură, iubitoare, plină de credință, o Biserică domestică. 
 
Preasfântă Fecioară Maria, încredințăm ție căsătoria noastră, apără mereu familia noastră. Avem deplină încredere în Tine, Doamne Isuse, deoarece ești întotdeauna cu noi și cauți ceea ce este mai bun pentru noi, purtând tot ceea ce este pozitiv, chiar și crucile pe care le-ai permis în viața noastră. 
 
Dragă (dragule), (numele soție sau a soțului): tu și eu suntem un singur trup. Îți promit să te iubesc întotdeauna și să-ți fiu mereu fidelă. Nu te voi părăsi niciodată, îmi voi da viața pentru tine. Cu Dumnezeu și cu tine în viața mea am totul. Mulțumesc, Isuse, Tu ești marele slujitor. Te iubim. 
 
Lumea are nevoie de mărturia căsătoriilor puternice și frumoase. Trebuie să creem o cultură care apreciază căsătoria și familia. Aceste cuvinte trebuie pronunțate cu reverență: căsătoria și familia sunt sacramente sacre ale Iubirii de neprețuit a lui Dumnezeu pentru lume. 
 
„Omul, așadar să nu despartă ceea ce Dumnezeu a unit” (Mc 10,9).
 
Să nu permiteți niciodată ca o persoană sau un lucru inferior vouă să vă separe de soția (soțul) voastră. Dumnezeu este un singur lucru cu voi, Dumnezeu este iubire, căsătoria e iubire, și iubirea rămâne indiferent prin ce trecem, nu se sfârșește (cf. 1Cor 13, 7-8).
 
Să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a dăruit o soție (un soț). Suntem chemați să fim un singur trup cu ea (el). 
 
 
Traducere: AMR
 


Sursa:aleteia.org