marți, 19 noiembrie 2013

Viața la minut!

Toată lumea este înebunită după gestionarea cât mai bună a timpului pentru ca astfel, într-o zi, să realizeze cât mai multe lucruri în beneficiul personal sau al celorlalți. Din rutina zilnică fac parte câteva obiceiuri de care nu ne putem debarasa, dar altele apar haotic și trebuie să avem grijă să le depășim cu bine. Se pare că dacă nu avem un program fix, ne putem rata viața. Așadar, viața la minut fiindcă, precum spune americanul, timpul înseamnă bani.
Așadar, jonglând printre toate problemele zilnice, ne întâlnim la un moment dată, fără doar și poate, și cu mașina de spălat, da, cea care ar trebui să ne ajute să arătăm bine îmbrăcați dar de care nu prea avem timp. Dar cum la toate se găsește o soluție, iată că cei de la indesit (www.indesit.ro) ne rezolvă problema prezentându-ne o mașină nouă mașină de spălat care poate fi pornită și pusă în funcțiune în doar 2 secunde!!! De necrezut, dar se poate!
Noua mașină de spălat Innex, include și 3 cicluri rapide: 9 minute pentru reîmprospătare, fiind cel mai rapid ciclu de pe piață, 30 de minute sau 1 oră. Innex beneficiază de 3 opțiuni anti-pete pentru îndepărtarea eficientă a acestora, indiferent de tipul lor, 4 cicluri sport, inclusiv unul pentru pantofii sport și un ciclu anti-miros care elimină rapid mirosurile persistente din haine (apasă aici pentru mai multe info).
Intră chiar acum pe site-ul www.indesit.ro și pe pagina lor de Facebook www.facebook.com/IndesitRomania
 
www.indesit.ro




2, 1, 0... pa probleme de timp!
2 - secunde să programezi
1 - o singură apăsare
0 - zero probleme!



A good day, a good live!



„Misericordina” - medicament spiritual distribuit după „Angelus”



Papa Francisc: “Aş vrea acum să vă sugerez vouă tuturor un medicament. (Unii vor spune) ”Dar cum, Papa este şi farmacist acum?” Este un medicament special pentru a concretiza roadele Anului Credinţei, care se apropie de sfârşit. Este un medicament alcătuit din 59 de granule pentru inimă.

Este vorba de un medicament numit „Misericordina”. O cutiuţă cu 59 de granule de inimă. În această cutiuţă se află medicamentul iar unii voluntari o vor distribui în timp ce veţi ieşi din Piaţa Sfântul Petru. Luaţi-o. Conţine un Rozariu, pe care se pot rosti şi invocaţiile către Divina Milostivire, ajutor spiritual pentru sufletul nostru şi pentru răspândirea pretutindeni a iubirii, iertării şi fraternităţii. Nu uitaţi să luaţi acest medicament, pentru că face bine! Face bine inimii, sufletului şi întregii vieţi!”

Aşadar, duminică, cu ocazia rugăciunii Angelus, au fost distribuite credincioşilor, la ieşirile din Piaţa „Sfântul Petru”, cutiuţe cu aşa-numitul medicament spiritual „Misericordina”, alcătuită dintr-un rozariu, o imagine a Divinei Milostiviri şi o „posologie” sau mod de folosinţă, cu instrucţiuni şi eventuale contraindicaţii, totul fiind confecţionat ca o adevărată cutiuţă de medicamente.

La această iniţiativă spirituală, cu precedent în Polonia, organizată şi promovată de mons. Konrad Krajevski, Elemozinier Pontifical, au participat un mare număr de voluntari, aleşi din rândul angajaţilor din Vatican şi a familiilor acestora.

Cutiuţele cu „Misericordina” au fost confecţionate în mii de exemplare, iar aşa numita posologie este disponibilă în italiană, spaniolă, engleză şi poloneză.


Sursa:ro.radiovaticana.va
și aici 

Meditaţie de pregătire la sărbătorile Naşterii Domnului



Vineri 15 noiembrie a început Postul Crăciunului. Programul Român Radio Vatican oferă ascultătorilor săi o serie de meditaţii pentru această perioadă de pregătire la Naşterea şi Arătarea Domnului. Meditaţiile vor fi prezentate în fiecare vineri de rectorul Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma, pr. Gabriel Buboi.

Aici, prima meditaţie din Postul Crăciunului: RealAudioMP3


Sursa:ro.radiovaticana.va
Adauga un comentariu

Există vreun antidot pentru lipsa de recunoștință?

Într-o lume în care poate cea mai populară formă de a căuta fericirea este achiziționarea de obiecte, recunoștința nu își mai găsește locul, sugerează dr. Robert Emmons, într-un articol pentru platforma Greater Good a Universității California, Berkley.

FOTO: careerealism.com„Lipsa de recunoștință este contagioasă și se transmite de la o generație la alta", scrie expertul, referindu-se la o societate în care relațiile, la fel ca lucrurile, devin lucruri perisabile, care se găsesc de vânzare și se pot cumpăra.

Studiile arată că persoanele nerecunoscătoare au tendința de a fi arogante, orgolioase, acordându-și o importanță deosebită și căutând să fie admirați și aprobați de ceilalți. În special persoanele narcisiste au tendința de a dezvolta o atitudine lipsită de recunoștință, caracterizată de un sentiment puternic că lucrurile li se cuvin și că ceilalți le datorează ceva. Pentru acestea „numărarea binecuvântărilor va fi ineficientă, pentru că nemulțumirile vor fi întotdeauna mai numeroase decât darurile", punctează dr. Emmond.

Pentru a exemplifica ingratitudinea și pentru a demonstra cât de puțin prețuim binecuvântările care ne sunt oferite, expertul oferă ca exemplu parabola celor zece leproși vindecați de Isus, evocată de Luca în Noul Testament. Dintre aceștia, numai unul s-a întors pentru a-I arăta recunoștință Celui care l-a salvat de la o moarte iminentă. Cât despre ceilalți, „poate au fost doar uituci", spune dr. Emmond. „Până la urmă, odată ce și-au recăpătat onoarea, cu siguranță erau grăbiți să se întoarcă la familiile și la viața lor de dinainte."

Cu toate acestea, lipsa de recunoștință poate fi (re)căpătată prin umilință. „Persoana umilă spune că viața este un dar pentru care trebuie să fie recunoscătoare, nu un drept ce trebuie revendicat", spune dr. Emmond. Umilința este cea care ne arată cât de mult depindem de ceilalți: de la părinți și prieteni până la Cel care ne-a creat. Din păcate, acest simțământ al umilinței „nu apare ușor, nici natural", cu atât mai mult într-o societate în care fiecare se valorează pe sine, punctează dr. Emmond. Odată interiorizat însă, sentimentul de recunoștință, născut din umilință, îi oferă individului puterea de a recunoaște toate binecuvântările cu care este înzestrat, de la persoanele care îl înconjoară, abilitățile lui și până la privilegiul fiecărei guri de aer. Iar numeroasele studii care s-au concentrat asupra efectelor benefice ale recunoștinței oferă o mulțime de motive pentru a aduce mulțumire darurilor pe care le-am primit. Unul dintre acestea este faptul că însăși recunoștința este un element esențial pentru atingerea fericirii.