luni, 4 noiembrie 2013

Cine nu dăruiește, se sărăcește iar cel care dă se-mbogățește!


„Dăruind vei dobândi…”



            A dărui nu înseamnă doar acel simplu act de „a da ceva cuiva” ci ar trebui să fie aprofundat acest termen până într-acolo încât să ajungi la concluzia că trebuie să te dăruiești pe tine însăți, cu tot ceea ce ești, pentru binele tuturor, al omenirii.
            Nu este ușor să te rupi de propriul egoism și nu este greu a trăi fără a face vre-un pas spre ceilalți, spre cei care au nevoie acută de tine, de care ar trebui să-ți pese.
            Adevărata dăruire este aceea care nu așteaptă nimic în schimb, care reușește să ajungă chiar la cei mai nefericiți, la cei care nu o pot răsplăti fizic cu nimic, la aceia pentru care luminița speranței pâlpâie, ca ciupită de vânt, spre stingere.
            A dărui nu te costă (căci chiar dacă nu ai nimic de dat, un zâmbet tot îl ai mereu ca dar la îndemână!) însă a nu dărui te sărăcește (căci te vei înconjura de neant, te vei îndepărta de toți!).
            „Dăruind vei dobândi…”, spunea un mare învățat. Noi de ce nu l-am asculta?!?


 
COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concurs accesând free.cosmote.ro/bursa.

Respectul – acest cuvânt mare într-o lume care pierde ceva valoros(?!?


            Nu poți trăi cu ceilalți dacă nu vei știi să le respecți identitatea, gândirea, obiceiurile.
            Să luăm aminte la axioma: unitate în diversitate!
            Dar de unde până unde se întinde respectul? Părerea mea este că va începe cu un prunc, continuând cu copilul, tânărul și adultul, până la încărunțitul „munte”; fiecare are dreptul, om fiind, să fie respectat! Și din păcate se dă uitării acest cuvânt… pruncul nu mai e dorit, e avortat, nu este respectată viața; copilul nu este apreciat, e la începuturi, ce știe el!, spun mulți; tânărul e ignorat fiindcă nu are experiență, trebuie să tacă în fața majorității; adultul e prea îngreunat de grijile zilnice, stresul îl doboară, uită ce e respectul fiindcă trebuie să lupte ca un leu în jungla consumismului; bătrânul se vrea înlăturat, e depăsit, se vrea înlocuirea lui cu noi puteri, este dat uitări, trebuie să piară…
            Să ne gândim că lumea ar fi mai bună dacă ne-am respecta, dacă am pune în aplicare proverbul: „Ceea ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”.


 
COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concurs accesând free.cosmote.ro/bursa.


Activitățile obișnuite care îți pot prelungi viața

Nu numai exercițiile fizice ne pot crește speranța de viață. Cercetătorii suedezi susțin că activități precum grădinăritul, reparațiile la mașină sau prin casă și evitarea unui stil de viață sedentar pot prelungi viața, arată BBC.

FOTO: howcast.com „O viață în general activă a fost asociată cu sănătatea cardiovasculară și cu longevitatea în cazul adulților în vârstă, indiferent dacă făceau sau nu exerciții fizice în mod regulat", sunt concluziile notate de specialiști în British Journal of Sports Medicine.

Studiul efectuat de experții de la Spitalul Universitar din Stockholm a cuprins peste 4.000 de persoane cu vârste de cel puțin 60 de ani și s-a desfășurat pe o perioadă de 12 ani, notează BBC. Cercetătorii au analizat efectele produse de practicarea sportului și de alte activități fizice precum îngrijirea gazonului, reparațiile prin casă, culesul de mure sau vânătoarea.

În urma analizei, ei au observat că persoanele active aveau un risc cu 27% mai mic de a suferi un infarct sau un atatc cerebral. Totodată, acestea au un risc cu 30 de procente mai mic de a muri, față de cei care nu sunt activi. De asemenea, participanții care se implicau în activități fizice care nu constau în practicarea sportului aveau un risc mult mai mic de a suferi un atac de cord, în raport cu persoanele cu un stil de viață sedentar.

Oamenii de știință atrag atenția asupra faptului că vârstnicii reprezintă grupul cel mai expus sedentarismului și lipsei practicării sportului. Ei subliniază că printre pericolele unui stil de viață sedentar se numără alterarea hormonilor produși în țesutul muscular, iar șezutul timp îndelungat scade rata metabolică.