marți, 21 iunie 2011

IBM a împlinit 100 de ani de activitate

Față de relativ noile branduri Google, Apple sau Facebook, compania IBM este un adevărat veteran în domeniul tehnologiei computerizate. International Business Machines a împlinit săptămâna aceasta venerabila vârstă de 100 de ani.

ibm_400Pe data de 16 iunie 1911 trei companii s-au unit pentru a forma Computing Tabulating Recording Co. (numele actual a fost adoptat în anul 1924). Specializarea acestor companii erau cântarele, aparatele de pontaj sau de feliat produse și alte mașinării. Forța din spatele IBM a fost Thomas J. Watson Sr., un șef foarte strict, dar și creativ, sloganul „Think" aparținându-i și devenind marcă înregistrată a firmei încă din anul 1935. A fost declarat la moarte, în 1956, cel mai mare agent de vânzări al lumii. Nu i-au lipsit acuzele de implicație în ocultism dar și o relație apropiată și apoi tensionată cu sistemul nazist.

Watson și fiul său au dus IBM în epoca computerelor, compania prezentând pe piață pentru prima oară ideea și posibilitatea de a salva un document electronic, de a folosi un card pentru a scoate banii din bancomat sau de a scana un produs la casă într-un supermarket. IBM a oferit primul hard drive magnetic în 1956 și prima dischetă în 1971, iar în 1960 au dezvoltat primul cod de bare și tehnologia pentru banda magnetică a viitoarelor cărți de credit.

„Ei au constituit piatra unghiulară a întregii industrii și a devenit miezul industriei computerelor din America", spune Bob Djurdjevic, fost angajat IBM și președinte al Annex Research. La finalul anilor '60s IBM a fost considerată singura companie de înaltă tehnologie în primele 10 locuri ale topului Fortune 500. IBM a prezentat primul computer personal în 1981, cu chipuri Intel și software Microsoft.

În plan social a fost între primele companii care a plătit concediile angajaților săi și le-a oferit asigurări de viață. Cu mult înaintea lui Google și a celorlalți giganți a oferit angajaților săi servicii de întreținere corporală sau mese gratuite. A fi angajat la IBM devenea o carieră pe viață, mulți angajați glumind pe seama acronimului IBM - „I've Been Moved" (am fost mutat).

caseta17iun_01Astăzi IBM are profituri anuale de 100 de miliarde, clasându-se pe locul 18 în topul Fortune 500. Este de trei ori mai mare ca Google și aproape dublu față de Apple. Compania investește aproximativ 6 miliarde de dolari anual în cercetare, aceasta fiind și baza dosarului „Five in Five" care conține cinci predicții tehnologice pentru următorii cinci ani. „Inventatorii IBM încep următorii 100 de ani de inovaţii - creând tehnologii ce prezic şi reduc ambuteiajele în oraşe, salvează vieţile copiilor născuţi prematur prin detecţia anomaliilor într-o fază incipientă, culeg energia în exces din reţeaua electrică pentru a alimenta vehiculele electrice, şi ajută populaţia analfabetă să aibă acces la Internet prin intermediul vocii", afirmă oficialii IBM, conform Agerpres.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stiri/IBM-a-implinit-100-de-ani-de-activitate-3603.html

Cuvântul sculptează!

21 Iunie – Strădania de a împărţi

Într-o după-amiază, un profesor dădu peste un copil de şase ani, singur, în capela colegiului, mâncând un sandviş. Surprins, îl întrebă:

-«De ce vii să mănânci în capelă?»

Iar copilul răspunse foarte serios:

-«Păi, pentru că Isus este singurul prieten care nu-mi cere să-i dau şi lui câteva îmbucături.»

„Isus este singurul prieten care nu-mi cere să-i dau şi lui câteva îmbucături.” Este adevărat. Isus ne cere totul: tot ceea ce suntem, tot ceea ce avem, tot ceea ce putem. Noi suntem cei care credem că-l mulţumim cu câteva îmbucături.

Cu cât dăm mai mult din ceea ce avem în buzunar, cu atât rămâne mai gol şi, cu cât rămâne mai gol, mai mult spaţiu rămâne. Dumnezeu ne cere să facem loc, să ne golim de noi înşine pentru a ne putea dărui şi umple mai mult.

Puţin, mult? Cu Dumnezeu nu contează. Important este ca să fie totul, pentru ca şi El să ni se poată dărui în totalitate.

Un lucru trebuie să ne fie destul de clar: cât priveşte generozitatea, Dumnezeu nu se lasă mai prejos.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro