luni, 19 decembrie 2016

Mărturia unui tânăr deținut: „M-aș fi sinucis, dacă nu aș fi primit scrisoarea Papei

Înainte de a-și pierde întru totul voința de a trăi, Carlos Adrián Vázquez a primit o scrisoare din partea Papei Francisc. Tânărul, de origine sud-americană, în vârstă de 16 ani, se află într-o închisoare de minori din Los Angeles, unde execută o pedeapsă pentru omor.
Carlos a declarat pentru CNN că i-a scris Papei o scrisoare pentru a cere iertare, iar după ce a primit un răspuns cu sigiliu pontifical și cu cuvinte de speranță, a renunțat la ideea de a se sinucide.
Papa care a scris scrisoarea este același care a spălat și picioarele deținuților din închisoare Rebibbia (Italia) și care, în cadrul vizitelor pastorale din lumea întreagă vizitează întotdeauna o închisoare. În luna februarie, anul trecut, Papa a spus: „De fiecare dată când intru într-o închisoare mă întreb: De ce ei și nu eu?”.
„Dragă Carlos, pacea lui Isus Cristos să fie cu tine! Mi-a făcut plăcere să primesc scrisoarea din partea ta...” a scris Papa. Scrisoarea se încadrează în contextul Jubileului Milostivirii care se desfășoară și în închisorile din întreaga lume.
„Mă rog pentru ca tu împreună cu colegii tăi care celebrați deschiderea Porții Sfinte, să vă umpleți de pace și speranță. În acest fel, îndurarea lui Dumnezeu și iubirea Sa se va înrădăcina profund în voi”, a explicat Sfântul Părinte.
„Să știi că Papa se gândește la tine și se roagă pentru tine. Și, te rog, amintește-ți să te rogi și tu pentru mine, pentru ca am mare nevoie de rugăciunile tale”, a concluzionat.
Vazquez și-a exprimat regretul și a cerut iertare persoanelor pe care le-a rănit. Chiar dacă nu a fost el cel care a ucis direct, totul desfășurându-se într-o luptă de stradă, este conștient că acțiunile sale au distrus o viață. „Sper că într-o zi mă vor ierta. Vreau să trăiesc acea viață pe care victima nu a putut să o trăiască și vreau să fiu bun. Știu că Dumnezeu îmi iartă păcatele”, a declarat pentru CNN.
Băiatul a comentat astfel scrisoarea Papei: „Este un mesaj de la Dumnezeu care ne arată că toți suntem egali. Cu toții greșim, dar ne putem ridica și merge mai departe”.

Traducere: Liviu Ursu
Sursa:it.aleteia.org