marți, 6 septembrie 2011

Cuvântul sculptează!

6 Septembrie – Legături mintale

Cine va avea ocazia de a vizita un circ s-ar putea să se confrunte cu o scenă curioasă: un elefant corpolent legat cu un lanţ de un ţăruş mic înfipt în pământ.

Eu nu înţelegeam cum acel animal puternic, capabil să dărâme un copac, nu smulgea micul ţăruş.

Într-o zi l-am întrebat pe îngrijitorul de elefanţi şi mi-a dat o explicaţie destul de clară:

-«De foarte mic a fost legat de un ţăruş ca acesta. Atunci încerca să se elibereze şi nu putea. Întrucât înainte nu a putut, acum continuă să creadă că nu poate. De aceea, nici măcar nu încearcă.» (Jorge Bucal).

A crede că nu putem este ceea ce limitează cel mai mult posibilităţile noastre. Din faptul că ieri am greşit nu trebuie să trag concluzia că şi astăzi trebuie să greşesc. Ca şi în atletism, avem posibilitatea – şi obligaţia – de a face mai multe încercări.

Cu mult simţ al umorului, catalanul Noel Clarasó spune că la toate locurile de muncă: fabrici, birouri, ateliere etc. există multe lucruri care sunt imposibile, care nu se pot face. Până când soseşte un imbecil care nu ştie lucrul acesta, şi le face.

Nu putem totul, însă, cu stăruinţă şi efort, putem multe.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Reumatismul, boala care te scoate forţat la pensie (EVZ)
O avalanșă de cărți despre 9/11 (France24)
Sorin Oprescu a cerut demolarea clădirii Cathedral Plazza
Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti este cu un pas mai aproape de obiectivul de protejare a catedralei Sf. Iosif. Dezvoltatorul Cahedral Plazza a făcut plângere împotriva primarului. (HotNews)