marți, 25 martie 2014

Un pios omagiu...http://www.gheorghezamfir.ro/?galerie=galerie-foto

O viață ți-ai dăruit
Vocației ce ai primit
Căci Domnul te-a înzestrat
Cu un dar paradisiac, minunat.
De tine se bucură planeta toată
Căci muzica ta e veritabilă artă
Cu ea îmbrățișezi omenirea
Ți-ai găsit menirea.
Iubire curge din al tău nai
Și duci inimi în Rai
Apostol al Domnului prin cânt
Ai fost trimis pe-acest pământ.
Acum e vremea să te sărbătorim
Un pios omagiu să-ți dăruim
Căci ne-ai făcut mândri prin străini
Că suntem mici, dar români!

 
Maestrul Gheorghe Zamfir împlinește 50 de ani de activitate și cu această ocazie se va organiza o excepţională gală aniversară: «Zamfir - 50 de ani pe scenă», eveniment la care au fost invitați și mulți artiști renumiţi din ţară şi de peste hotare. Între invitaţii speciali și de suflet ai maestrului se vor afla: Dan Puric, Dumitru Fărcaş, Grigore Leşe, Ştefan Popa Popa's, Ion Dichiseanu, Bogdan Bradu, Stelu Enache, Vlad Miriţă etc.
Așa că data de 31 mai 2014 trebuie notată în calendar cu roșu pentru că este data la care Maestrul naiului, începând cu ora 19:30, va fi prezent la Ateneul Roman unde va avea loc un eveniment care va cuprinde, pe de o parte, expoziţii, decernări de premii şi distincţii, sesiuni de autografe şi momente cu invitaţi speciali, precum şi un spectacol care va aduce pe scena Ateneului Român mai bine de 150 de artişti (Dar mai multe informații, aici).
50 de ani de  carieră  - “Când te apropii de nai este ca şi cum ai ţine în mână o Psaltire, o rugăciune sfântă!” - Gheorghe ZamfirDe ce aș vrea să particip la acest eveniment? Nu numai că un astfel de român trebuie sărbătorit la cel mai înalt nivel și fiindcă doresc să-i aduc personal omagiul meu, dar mai ales pentru că... vreau să mă întorc în Paradis...

Portretul unui martir creștin: Episcopul Vasile Aftenie- la TVR 2


Luni, 24 martie 2014, la TVR 2, de la ora 15:00 s-a transmis emisiunea: Portretul unui martir creștin: Episcopul Vasile Aftenie.

Site-ul e-communio.ro a retransmis în direct emisiunea.

Înregistrarea emisiunii o puteţi viziona AICI.


Episcopul Vasile Aftenie s-a născut la 14 iunie 1899, în satul Lodroman, din părinţii Petru şi Agafia.

În 1919 s-a înscris la Teologie, fiind trimis mai apoi la Roma, la Colegiul Grec “Sf. Atanasie”. În 1925 a obţinut doctoratul în Filosofie şi Teologie, după care a revinit în ţară. La 1 ianuarie 1926 a fost hirotonit preot de către Mitropolitul Vasile Suciu. După o lună a fost numit profesor la Academia de Teologie din Blaj. A fost numit protopop de Bucureşti şi ulterior canonic al Capitulului Arhiepiscopesc din Blaj. La 1 octombrie 1939 a fost numit Rector al Academiei Teologice din Blaj.

În aprilie 1940 a fost numit Episcop titular de Ulpiana, auxiliar al Mitropolitului Alexandru Nicolescu. Consacrarea a avut loc pe 5 iunie 1940 în Catedrala din Blaj. S-a întors la Bucureşti ca Episcop Vicar.

După diferite încercări eşuate ale comuniştilor de a-l compromite, a fost arestat la 28 octombrie 1948. A fost dus, împreună cu ceilalţi cinci Episcopi greco-catolici, la Dragoslavele şi apoi la Mănăstirea ortodoxă Căldăruşani, transformată în lagăr. A refuzat scaunul de Mitropolit oferit de ortodocşi în schimbul trădării credinţei. În mai 1949 a fost transferat şi izolat la Ministerul de Interne. Acolo a fost supus unor torturi oribile, care reclamau o rezistenţă supraomenească.

Mutilat de bătăi, a fost depus la închisoarea Văcăreşti, unde la 10 mai 1950 a încetat din viaţă. A fost înhumat la cimitirul Belu catolic cu serviciul religios celebrat de un preot romano-catolic.

Avem cu ce ne mândri!

http://www.gheorghezamfir.ro/?galerie=galerie-foto
 
Nu cred că este pământean iubitor al muzii clasice care să nu fi auzit măcar o singură dată în viață despre maestrul Gheorghe Zamfir. Și asta pentru că naiul lui vrăjește inimi, inundă urechi și liniștește suflete agitate.
 
Maestrul Gheorghe Zamfir îți poatebucura inima cu al său talent doar ascultând frânturi din muzica ce o cântă. Autor a peste 300 de lucrari în stil folcloric, vocal, cameral, instrumental și simfonic, Maestrul a vândut peste 120 de miloane de discuri pe întreaga Planetă obtinând 90 de discuri de aur și platină, nenumărate distincții și onoruri la nivel mondial. Este îndrăgit de mulți melomani și se mândrește cu mulți fani, chiar și tineri.
 
Dar acum a venit timpul să ne cinstim Maestrul la 50 de ani de activitate, într-o excepţională gală aniversară: «Zamfir - 50 de ani pe scenă», eveniment la care au fost invitați și mulți artiști renumiţi din ţară şi de peste hotare. Între invitaţii speciali și de suflet ai maestrului se vor afla: Dan Puric, Dumitru Fărcaş, Grigore Leşe, Ştefan Popa Popa's, Ion Dichiseanu, Bogdan Bradu, Stelu Enache, Vlad Miriţă etc.
 
Așa că data de 31 mai 2014 trebuie notată în calendar cu roșu pentru că este data la care Maestrul naiului, începând cu ora 19:30, va fi prezent la Ateneul Roman unde va avea loc un eveniment care va cuprinde, pe de o parte, expoziţii, decernări de premii şi distincţii, sesiuni de autografe şi momente cu invitaţi speciali, precum şi un spectacol care va aduce pe scena Ateneului Român mai bine de 150 de artişti (Dar mai multe informații, aici).
50 de ani de  carieră  - “Când te apropii de nai este ca şi cum ai ţine în mână o Psaltire, o rugăciune sfântă!” - Gheorghe Zamfir
http://www.gheorghezamfir.ro/?galerie=galerie-foto
http://www.gheorghezamfir.ro/?galerie=galerie-foto
http://www.gheorghezamfir.ro/?galerie=galerie-foto

De ce aș vrea să particip la acest eveniment? Nu numai că un astfel de român trebuie sărbătorit la cel mai înalt nivel și fiindcă doresc să-i aduc personal omagiul meu, dar mai ales pentru că... vreau să mă întorc în Paradis...

Corupție și păcat
La Editura Arhiepiscopiei Romano Catolice de București a apărut cartea ”Corupție și păcat” a Papei Francisc. În cele de mai jos, vă punem la dispoziție prezentarea făcută de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de București.

Buna Vestire 2014: E-communio împlinește un an!Lansat pe 25 martie 2013, site-ul nostru împlinește astăzi un an. Și la doar un an, prin efortul, dedicația și pasiunea celor care stau dincolo de interfața vizibilă, merge deja pe picioarele lui!

Pus sub ocrotirea Maicii Sfinte, cea care primește Vestea bună, e-communio.ro are un singur scop: acela de a vă aduce aminte că există o veste bună pentru fiecare dintre noi. În viața de zi cu zi, multe “bruiaje” încearcă și uneori reușesc să o eclipseze din mintea și sufletul nostru. Ne confruntăm constant cu suficiente vești proaste, ce riscă să alunge pacea, încrederea și speranța care  trebuie să ne caracterizeze. Pentru a le contracara, încercăm să citim împreună și să interpretăm la lumina Cerului ceea ce se întâmplă în fiecare zi printre noi, dezvăluind astfel existența unei Providențe, ce dincolo de mizeriile acestei lumi, ghidează cursul istoriei și viața fiecăruia dintre noi.

Tuturor vă mulțumim pentru atenția și prietenia cu care ne-ați onorat. Să fim tot mai uniți în rugăciune și în gând bun, iar liturghia pe care o celebrăm lunar să ne facă tot mai conștienți de faptul că suntem cu toții uniți, în comuniune și împreună fii ai lui Dumnezeu, în Fiul Său Isus Cristos!

PS Claudiu
Episcopul Curiei


Legendele vin la noi!


Billy Idol revine în România pentru a reînvia legenta. Ei vor concerta pe 29 iunie la Arenele Romane din Bucureşti pentru ca pe 30 iunie să urce spre inima Ardealului, la Cluj-Napoca, pe stadionul Cluj Arena.
Un bilet Regular pentru concertul Billy Idol de la Bucureşti poate fi achiziţionat la preţul de 128,4 lei până la data 25 martie. Începând însă cu data de 26 martie, până în ziua precedentă concertului, un bilet va costa 160,5 lei. Pe 29 iunie, la intrare, biletele vor fi disponibile la preţul de 181,9 lei.
Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achiziționate și în două rate lunare doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15. Mai multe informații despre concerte și prețul special al biletelor, aici.