joi, 14 iulie 2016

Bud Spencer: „Am nevoie de Dumnezeu... și mă rog”

Bud Spencer a trecut la Domnul

        S-a stins acum câteva zile la vârsta de 87 de ani, actorul italian Bud Spencer (pe numele său adevărat Carlo Pedersoli). Ultimul său cuvânt rostit a fost „Grazie!”.
        A fost o figura populară a cinematografiei italiene și internaționale. Apreciat în lumea întreagă de fani pentru filmele sale western cu Terence Hill, dar mai ales pentru rolul Piedone – polițistul onest care nu ezita să facă regula prin forța pumnului. A legănat și copilăria celor care, în România, i-au urmărit filmele în anii 70 și 80 pe vremea regimului infam trecut.
        Sportiv de performanță la înot, prezent la toate olimpiadele din anii 50 și 60, viața l-a purtat din Europa în cele două Americi. Profilul său moral a fost exemplar, fiind căsătorit de peste cincizeci de ani cu Maria Amato cu care a avut patru copii. Atașat credinței catolice, pentru poziția  sa integrală fermă față de viață și familie, a fost aspru criticat și marginalizat prin acțiunea celor  care luptă contra familiei și a Căsătoriei.
        Atribuindu-i lui Dumnezeu succesul său, iată ce declara Bud Spencer într-unul din rarele  sale interviuri: „Am nevoie de Dumnezeu. Cred în Dumnezeu; este ceea ce mă mântuiește. Și, mă rog. De ce? Pentru că recunosc tot mai mult cum e nimic ceea ce înainte consideram de mare valoare (...) Nu mă tem de moarte. Din viață nu ieși viu, spunea cineva: suntem toți destinați să murim. Ca un catolic am curiozitatea de a vedea dincolo, la fel ca un băiat care-și demontează jucăriile să vadă cum funcționează. Desigur, este o curiozitate pe care nu am graba de a o satisface, dar nu trăiesc în așteptare sau cu teamă”.

(prelucrare din italiană - MF)