vineri, 1 noiembrie 2013

FOTO: un copil a trecut de cordonul de securitate și s-a apropiat de Papa FranciscÎn timpul audienței generale de duminică 27 octombrie 2013, cu ocazia „Zilei Familiei” organizată în Anul Credinţei, la care au participat peste o sută de mii de persoane, un copil a trecut de cordonul de securitate și s-a apropiat de Papa Francisc în timp ce acesta continua să vorbească.

Imaginile vorbesc de la sine:
SI AICI 

Cum ar fi viața fără ele…

Scris de • 


50-de-idei-geniale-care-au-schimbat-omenirea-1820
Titlu: 50 de idei geniale care au schimbat omenirea
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 304
ISBN: 978-606-600-654-5
Cumpara cartea
În carte sunt selectate 50 de idei/invenții care au schimbat vița de zi cu zi a oamenilor și chiar cursul omenirii. Fiecăreia îi sunt rezervate câteva pagini din care puteți afla informații esențiale despre ele. Ghiciți cine e pe primul și pe ultimul loc ?
O să vă dezvălui chiar eu răspunsul la întrebarea de mai sus, întrucât ele se află chiar pe coperta patru a cărții :). Dar înainte de toate trebuie să vă spun că aceste 50 de idei au fost selectate de o serie de profesori și cercetători din întreaga lume, iar apoi a fost creat un web site unde puteau fi votate. Astfel a ajuns Internetul să fie consderată ideea genială numărul unu în lume, iar pe ultimul loc s-a plasat...căsătoria.
Așa cum spuneam, fiecare alegere din cele 50 are câteva pagini de prezentare. E adevărat că realitățile la care se referă sunt mai mult englezești, dar ceea ce am apreciat a fost faptul că face referire la date foarte recente.
Cartea prezintă invenții a căror utilitate este larg recunoscută cum ar fi: tiparul, vaccinul, contracepția, telefonul etc.; dar are și poziții în clasament mult mai abstracte: speranța, numărul zero, marxismul, sinele, iubirea romantică, logica și analiza matematică.
Antologia de idei geniale nu se dă în lături de la a enumera vinul și torsul pintre acestea și nici invenții care ne înfrumusețează viața cum ar fi ceramica sau muzica. Cartea este un bun atlas miniatural de cultură generală pentru că îți reamintește date cheie despre fiecare lucru și îl pune foarte bine în context.
Vă imaginați viața fără cafea și ceai ? Dar fără refrigerare, fără scriere, sau fără drepturi egale pentru femei ? Cam asta a făcut acest volum pentru mine; am realizat de câte lucruri extraordinare mă folosesc zilnic fără să mă gândesc că era o vreme când oamenii se descurcau cumva fără ele.
Clișeistic, știu. Dar poate că o astfel de lectură măcar vă va face o zi mai frumoasă.
  • Plusuri

    Îți oferă câteva date esențiale despre cele mai importante invenții ale omenirii
  • Minusuri

    Este o lectură fragmentară din cauza capitolelor de câte 5 pagini
  • Recomandari

    Celor interesați de o lectură pt cultura lor generală 

Android 4.4 KitKat, lansat oficial. Va merge inclusiv pe telefoane cu 512 RAM. VIDEO

Android 4.4 KitKat, lansat oficial. Va merge inclusiv pe telefoane cu 512 RAM. VIDEO
Noul sistem de operare arata mai bine si ar trebui sa se miste mai bine pe telefoanele mai vechi.
Update: HTC anunta ca telefoanele One vor avea Android 4.4 KitKat in 90 de zile
Android 4.4 KitKat a fost lansat joi seara impreuna cu LG Nexus 5, telefon care vine cu un ecran de 4,95 inch. Cei de la Google au un tel ambitios: isi propun ca noul sistem de operare Android 4.4 KitKat sa ajunga pe un miliard de dispozitive.
Noul sistem de operare arata mai bine, insa schimbarea de design nu este atat de mare cum a fost cea simtita de utilizatorii iOS.
De asemenea, cei de la Google sustin ca Android 4.4 KitKat se va misca mai bine pe telefoanele mai vechi, care au chiar si 512MB de RAM.
Jurnalistii de la TheVerge s-au jucat putin cu noul Android 4.4 KitKat:Până la urmă... numai radioul ar rămâne!Îmi imaginez un scenariu apocaliptic în care lumea, așa cum o știm, este lovită de câțiva asteroizi de mari dimensiuni și majoritatea oamenilor se retrag în măruntaiele mământului în încercarea disperată de a-și salva viața.
Pentru câteva zile bune se instalează panica, mulți oameni mor din cauza grabei și a diversiunii, lumea se topește, este înghițită de valuri înalte. Parcă ne uităm la producția cinematografică 2012, numai că de data acesta este pe bune.
Dacă s-ar întâmpla credeți că ar mai funcționa internetul? TV-ul? Mobilele? NU! Din păcate toate ar cădea, însă ar rămâne în picioare bătrânul și veșnicul radio. Oricine va avea un aparat de captat unde, v-a beneficia de informații.

Nu pot să nu scriu de radiu astăzi când una dintre frecvențele mele preferate și dintre cele mai longevitive, Radio România Muzical, împlinește frumoasa vârstă de 125 de ani!!!
LA MULȚI ANI!
Și pentru că așa se cuvine, să ascultăm astăzi această frecvență ce au ascultat-o și bunicii și străbunicii împreună cu bunicii lor, iată mai jos programul de astăzi:

Vineri, 1 Noiembrie

0.00 Adagietto • Realizator Irina Hasnaş
0.51 Imnul de stat
1.00 Euroclassic notturno • Coordonator Ion Cristian Niţu. Prezintă Ivonne Roşu. Repere: R. Strauss – Suita “Cavalerul rozelor” (1.30); F.J. Gossec – Simfonia op.5 nr.3 în Re major (2.18); M. Reger – Motet (4.16); S. Rahmaninov – Variaţiunile op.42 pe o temă de Corelli pentru pian (5.39)
7.00 Radiojurnal
7.20 Musica viva • Producător Simona Dumitriu. Realizator Liviu Peţu. *Mesajele ascultătorilor
9.55 Promo
9.59 Promo RRM
10.00 Arpeggio • Producător Felicia Nenoiu. Realizator Ana Voinescu. *Dirijorul Constantin Silvestri. George Enescu – Uvertura de concert op.32 pe teme în caracter popular românesc (Orchestra Naţională Radio); *Violoncelistul Mstislav Rostropovici şi dirijorul Iosif Conta. Joseph Haydn – Concertul nr.1 în Do major pentru violoncel şi orchestră (Orchestra Naţională Radio); *Dirijorul Leopold Stokowski. Bach-Stokowski – Toccata şi fuga în re minor (Orchestra Naţională Radio); *Dirijorul Aaron Copland şi clarinetistul Aurelian Octav Popa. Aaron Copland – Concertul pentru clarinet şi orchestră (Orchestra Naţională Radio); *Dirijorul Ionel Perlea. Carl Maria von Weber – Uvertura „Oberon” (Orchestra Naţională Radio); *Violonistul David Oistrah şi dirijorul Constantin Silvestri. Wolfgang Amadeus Mozart – Rondo KV 373 în Do major pentru vioară şi orchestră (Orchestra Naţională Radio); *Pianista Elisabeth Leonskaya şi dirijorul Horia Andreescu. Frédéric Chopin - Concertul nr.1 op.11 în mi minor pentru pian şi orchestră (Orchestra de Cameră Radio); *Dirijorul Lorin Maazel. Ludwig van Beethoven – Uvertura nr.3 op.72 în Do major „Leonora” (Orchestra Naţională Radio);*Violonistul Henryk Szeryng şi dirijorul Iosif Conta. Johannes Brahms – Concertul op.77 în Re major pentru vioară şi orchestră (Orchestra Naţională Radio)
13.00 Radiojurnal
13.10 Info buletin muzical • Prezintă Maria Monica Bojin
13.20 Polifonii • Producător Monica Cengher. Realizator Sorina Bobeico. Charles Gounod - Muzicã de balet din opera „Faust” (Orchestra Naţională Radio, dirijor Vlad Conta); Felix Mendelssohn - Concertul op.64 în mi minor pentru vioară şi orchestră (Remus Azoiţei, Orchestra Naţională Radio, dirijor Cristian Badea); Corul Academic Radio, dirijor Dan Mihai Goia. “Tatăl Nostru” în versiunile componistice semnate de Hermes Coelho şi Giuseppe Verdi; Mihail Jora - Suita de balet op.10 „La piaţă” (Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti, dirijor Carol Litvin); Robert Schumann - Concertul op.54 în la minor pentru pian şi orchestrã (Dinu Lipatti, Orchestra „Philharmonia”, dirijor Herbert von Karajan)
15.25 Promo
15.29 Promo RRM
15.30 Scena europeană - Concerte de 5 stele • Producător Octavia Galescu. Realizator Larisa Clempuş. Concert în memoria pianistei Mihaela Ursuleasa. Cvartetul „Belcea” la „Konzerthaus” din Viena (8 octombrie 2012). Johannes Brahms – Sextetul de coarde nr.2 op.36 în Sol major (colaborează: violistul Nicolas Bone şi violoncelistul Eckart Runge); Strauss/Leopold – „Metamorfoze”, studiu pentru 23 de instrumente de coarde în aranjament pentru septet de coarde (colaborează: violistul Nicolas Bone, violoncelistul Eckart Runge şi contrabasistul Alois Posch)
17.00 Info buletin muzical
17.04 Promo RRM
17.05 Perpetuum mobile • Producător Ioana Marghita. Realizator Ştefan Costache. *ora 18.00 – Radiojurnal.
18.55 Promo
19.00 Săptămâna Orchestrele şi Corurile Radio on air din 1928 Transmisiune directă din Studioul “Mihail Jora”. “Vioara lui George Enescu”. Recitalul susţinut de Gabriel Croitoru – vioară şi Horia Mihail – pian. Giuseppe Tartini - Sonata în sol minor pentru vioară solo „Trilul diavolului”; Ludwig van Beethoven - Sonata nr.8 op.30 în Sol major pentru pian şi vioară; George Enescu - Impromptu concertant în sol bemol major pentru vioară si pian; Ernest Chausson - Poemul op.25 pentru vioară şi pian; Maurice Ravel - Rapsodie de concert „Tzigane”. În pauză, interviuri cu protagoniştii. Producător Sorina Goia. Comentează Maria Monica Bojin
21.00 Scena europeană • Producător Mihai Stănescu. Realizator Hajnalka Kerekes. Concert în memoria pianistei Mihaela Ursuleasa. Cvartetul „Belcea”, violoniştii Patricia Kopatchinskaja, Yu Horiuchi şi Aleksey Igudesman, pianiştii Gabriela Montero, Fazil Say, Hyuhg-ki Joo, Ferhan Önder şi Ferzan Önder, clarinetistul Reto Bieri la „Konzerthaus” din Viena (30 aprilie 2013). În program lucrări de: Ludwig van Beethoven, Francis Poulenc, Bela Bartok, Fazil Say, Frédéric Chopin, Witold Lutoslawski, Astor Piazzola, Pablo Ziegler, Gabriela Montero, Leonard Bernstein, Serghei Rahmaninov, Wilhelm Ganz, Aleksey Igudesman, Freddie Perren şi Dino Fekaris
23.30 Sunete contemporane • Producător Ruxandra Arzoiu. Ede Terenyi - Tribut lui Mozart (Alexandru Tomescu, Orchestra de Cameră Radio, dirijor Milen Nachev)

AUDIȚIE PLĂCUTĂ!

http://www.mirceahodarnau.ro/Dar cu acest prilej, nu putem trece cu vederea evenimentul ce a avut loc acum aproximativ o săptămână la MEDIAȘ (vezi mai multe info aici), respectiv lansarea cărții „Mediașul radiofonic 1950-2013” a stimabilului coordonator Mircea Hodârnău (www.mirceahodarnau.ro), ce face radio-jurnalism de 20 de ani la Mediaș, fiind absolvent al BBC Radio School în anul 1997 și al unui master în Managementul Relațiilor Publice și care ni se mărturisește, despre volumul publicat, cu următoarele cuvinte: „Gândul să scriu o carte despre oamenii de radio care zilnic sau săptămânal au încântat sau iritat ascultătorii pe frecvențele celor doua posturi de radio locale din Mediaș, mi-a venit prin anul 2010. Pentru documentare am folosit surse din arhiva Primariei Mediaș și interviuri cu colegii mei de breaslă, respectiv anumite fișe de prezentare a activitații lor radiofonice. Am «colindat» țări precum Germania, Italia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania și orașe ale României, unde i-am găsit acum domiciliați pe foștii colegi. Am luat legătura cu ei și încet, încet m-am ținut de capul lor să îmi trimită materiale despre activitatea lor radiofonică. Nu a fost ușor, dar nici imposibil”.

Să aveți frecvență bună și curată (și în minte și în inimă)!