duminică, 13 iulie 2014

Un băiat de 11 ani i-a scris Papei despre vocația sa, iar acesta i-a răspuns


Paul, un băiat de 11 ani din Udine, în urmă cu aproximativ două luni, i-a scris Papei Francisc pentru a-i spune despre vocația sa. În urmă cu câteva zile, surpriză: la domiciliu puștiului a ajuns un plic cu ștampila Vaticanului adresată lui. În plic era o scrisoare semnată de Mons. Peter Wells, în numele Papei Francisc.

Paul, entuziasmat, și-a sunat imediat bunica și pe cei doi prieteni preoți, Pr. Ernesto Zanni din parohia sa și pe Pr. Pierpaolo din Cussignacco, unde obișnuiește să dea o mână de ajutor și să fie ministrant în timpul Sfintelor Liturghii. Pentru copil, primirea acestei scrisori a fost o adevărată surpriză emoționantă. Toată lumea din familie știa că Paul i-a scris Papei, fără să știe în detaliu conținutul scrisorii sale, dar nimeni nu se aștepta să primească și un răspuns. În scrisoare copilul i-a mărturisit Sfântului Părinte intenția sa de a deveni preot înt-o bună zi, cerându-i Papei Francisc să-l amintească în rugăciunile sale.

În răspunsul primit de la Vatican scrie: "i-ai încredințat Papei Francisc slujirea de ministrant desfășurată în parohie cu mult entuziasm și dorința de a-ți înțelege vocația, cerându-i ajutorul rugăciunilor sale. Sanctitatea Sa îți mulțumește pentru sentimentele de afecțiune filială care au inspirat gestul tău și, în același timp, te asigură că te va pomeni în rugăciunile sale pentru ca angajamentul de a servi la masa altarului să facă să crească o prietenie adevărată și sinceră cu Domnul Isus și să te ajute să înțelegeți proiectul său de iubire pentru tine. Din toată inima îți trimit ție, familiei tale și tuturor celor dragi binecuvântare apostolică".

Traducere: ACC




Sursa:www.papaboys.org