sâmbătă, 18 februarie 2012

TVR2 va transmite sambata, de la ora 11:30, ceremoniile de creare a noilor cardinali

Sute de blajeni participa in acest weekend la Roma la ceremoniile ocazionate de crearea noilor cardinali, in cadrul carora Preafericirea Sa Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Romane Unite, va deveni al treilea cardinal roman din istorie. Evenimentul va putea fi urmarit la TVR2, al doilea canal al postului public urmand sa transmita sambata, de la ora 11:30, Consistoriul in cursul caruia Preafericirea Sa Lucian va primi insemnele de cardinal.

Sambata, 18 februarie, de la ora 8, ora Italiei, pelerinii se vor intalni in Piata San Pietro pentru a intra in Bazilica, accesul urmand a fi facut pe baza de bilet de intrare gratuit. La ora 10:30, in Bazilica Sfantul Petru, va avea loc Consistoriu in cursul caruia Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI -lea va proceda la crearea noilor Cardinali, inmanandu-le fiecaruia inelul, bereta si braul rosu. Ceremoniile zilei de sambata, 18 februarie, se vor incheia, la orele 16:30, cu vizitele de curtoazie, in cadrul carora fiecare Cardinal nou numit primeste o sala in Vatican unde poate fi salutat de pelerinii care sunt la Roma cu aceasta ocazie.

Duminica, 19 februarie, de la ora 8, pelerinii se vor intalni in Piata San Pietro pentru a intra in Bazilica, accesul urmand a fi facut pe baza de bilet de intrare gratuit. De la ora 9:30 in Bazilica Sfantul Petru, Sanctitatea Sa Papa Benedict va celebra Sfanta Liturghie, impreuna cu noii cardinali, iar de la ora 12, in Piata San Pietro, Sfantul Parinte va recita Angelus.

Luni, 20 februarie, de la orele 11, va avea loc Audienta cu Sfantul Parinte, in Aula Paul VI din apropierea bazilicii vaticane, iar intrarea se face fara bilet.

Duminica, 19 februarie 2012, la Sfanta Liturghie pontificata de Sfantul Parinte, preotii greco-catolici prezenti vor purta vesminte liturgice luminate, informeaza Biroul de presa al Mitropoliei Blaj.

Papa Benedict al XVI -lea a anuntat in data de 6 ianuarie ridicarea la rangul de cardinal pentru PF Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Romane Unite cu Roma Greco-Catolica, Preafericirea Sa urmand sa devina al treilea cardinal roman dupa cardinalul Iuliu Hossu si cardinalul Alexandru Todea.

Sursa: http://www.radioblaj.caritas-blaj.ro

Cuvântul sculptează!

18 Februarie – Ştacheta

Un exerciţiu simplu, dar foarte interesant: întreabă pe diverşi elevi despre notele de la lucrări. Răspunsurile lor ne spun nu doar ce note au obţinut ci şi, în mare măsură, ce fel de persoane avem înaintea noastră.

Spre exemplu: un grup de fete de doisprezece ani.

O întreb pe una dintre ele: Cum stai cu notele?

-Foarte bine – răspunde.

-Ai luat notă bună la toate materiile?

-Nu.

-La câte ai luat notă mică?

-La şase.

-Ai luat note mici la şase materii şi spui că stai foarte bine?

-Da, pentru că la evaluarea anterioară am luat la opt materii notă mică.

Imediat după aceasta întreb pe o altă elevă acelaşi lucru: Cum stai cu notele?

-Foarte prost – răspunde.

-Ai luat notă mică la vreun obiect?

-Nu

-Câte note de zece ai luat?

-Şapte.

Fiecare îşi aşează „ştacheta” în viaţă la înălţimea care i se pare potrivită. Înălţimea aleasă reflectă tipul de persoană care este.

Cel care se ştie fiu al lui Dumnezeu trebuie să-şi pună ştacheta foarte sus: să se asemene în fiecare zi mai mult cu Tatăl său. „Fiţi sfinţi, pentru că eu sunt sfânt”, repetă de nenumărate ori Leviticul (11,45). „Fiţi desăvârşiţi, după cum Tatăl vostru ceresc desăvârşit este”, ne porunceşte Isus în Evanghelie (Mt 5,48).

A ţinti mai jos, a renunţa să fii sfânt înseamnă a renunţa să fii fiu al lui Dumnezeu, a renunţa să fii creştin. A ţinti mai jos este periculos.

La ce înălţime aşez eu ştacheta în viaţa mea?

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro