vineri, 6 iulie 2012

Cuvântul sculptează!

6 IULIE

Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui DUMNEZEU se mişca pe deasupra apelor.

Geneza 1.2

Textul de astăzi în limba ebraică începe cu: „Şi...." fapt care a făcut pe unii cercetători ai Sfintei Scripturi să-l socotească ca o legătură unică cu versetul 1. Dar nu este aşa. Ce important este să citim Cuvântul lui Dumnezeu cu atenţie! Multe lămuriri false au temelia în citirea superficială a Cuvântului lui Dumnezeu. Dumnezeu nu a făcut pământul într-o stare brută care apoi să-l finiseze, să evolueze, ci toate s-au petrecut aşa cum a ordonat Dumnezeu.

Din ce cauză era pământul pustiu şi gol? Scriptura nu ne spune aici direct, dar citim în Isaia 45.18: „...l-a făcut nu ca să fie pustiu, ci l-a întocmit ca să fie locuit." Dumnezeu nu întocmeşte nimic pustiu şi gol. Aceasta nu ar fi o lucrare onorabilă pentru El. Starea de dezordine este urmarea căderii Satanei. Satana, care a fost creat „era un heruvim ocrotitor" până în momentul când s-a împotrivit lui Dumnezeu. Satana este stăpânitorul întunericului şi aşa a ajuns omul fără Dumnezeu. Numai Duhul lui Dumnezeu poate să-i lumineze pe oameni. Credinciosul răscumpărat ştie că pustiul şi golul sunt lucrarea Satanei şi de aceea se străduieşte să fie o solie de a scoate pe oameni de sub această dominaţie şi a le arăta salvarea în Isus, care pe crucea Golgotei a învins pe acest duşman.

Păziţi-vă inima cu toată sârguinţa! Păziţi-vă de orice influenţă religioasă falsă! Ţineţi seama că trăiţi într-o lume a cărei atmosferă este ucigătoare pentru viaţa duhovnicească. Cu o pătrundere necruţătoare, vrăjmaşul caută să întindă în jurul nostru mrejele din toate părţile şi numai o legătură neîntreruptă cu Dumnezeu ne poate păzi! Înviaţi împreună cu Domnul Cristos, gândiţi-vă la lucrurile de sus nu la cele de pe pământ, pentru că cetăţenia voastră este în ceruri de unde aşteptaţi pe Domnul care va schimba trupul stării voastre smerite!


Sursa AICI