luni, 5 martie 2012

Cuvântul sculptează!

5 Martie – Mai bine să nu te atingi de el

D. Gregorio Marañón povesteşte în cartea sa „El Conde Duque de Olivares” (Contele Duce de Olivares) că pe vremea Contelui Duce s-a încercat canalizarea râurilor Tajo şi Manzanares. A fost numită o comisie însărcinată cu studiul respectivului proiect. Avizul doctei comisii a fost emis în următorii termeni:

-„Dacă Dumnezeu ar fi vrut ca ambele râuri să fie navigabile, cu un singur fiat ar fi realizat aceasta. Ar fi un atentat la adresa drepturilor Providenţei să încerci să ameliorezi ceea ce ea, din motive de nepătruns pentru mintea noastră, Ea a dorit să rămână imperfect”.

„Stăpâniţi pământul…”. Aceasta a fost una dintre primele sarcini pe care Dumnezeu le-a dat omului.

A-l stăpâni, a-l întrebuinţa – nu a-l distruge – nu înseamnă a atenta la adresa Domnului ci a i se supune, a asculta de el. Ceea ce nu este folositor Providenţei divine este lenea noastră şi chiulul. Providenţa contează pe noi şi pe efortul nostru. Dumnezeu procură hrană fiecărei păsări, însă nu i-o duce la cuib.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Haina care schimbă vieți: 20.000, pentru început

Totul a pornit de la o studentă la design din Detroit, Veronika Scott, care marcată de numărul în creștere al oamenilor străzii care suferă din pricina iernii, a hotărât că trebuie să facă ceva pentru ei.

veronika_scott_coat3_400La cei 21 de ani ai ei, Veronika a creat The Detroit Empowerment Plan, hotărâtă să le ofere căldură celor 20.000 de oameni ai străzii din Detroit, printr-o soluție pe care ea o putea gândi și realiza.

Și așa a făcut. Veronika a conceput „Element S” - o haină impermeabilă, care se autoîncălzește, şi care noaptea se transformă în sac de dormit.

Mai mult decât atât, Veronika realizează hainele de acest tip cu ajutorul femeilor străzii cărora le plătește un salariu minim și le asigură hrana și cazarea. Ținta planului studentei de 21 de ani este dublu: să ofere o slujbă acelor femei de pe stradă care o doresc și să producă în același timp haine speciale pentru a le oferi gratis celor care au nevoie de ele.

Banii necesari startului unui asemenea proiect au fost obținuți în urma mediatizării ideii geniale a studentei în presa locală. Apoi, spune Veronika, „am putut continua datorită ajutorului primit de la alții. Am fost înconjurată de oameni mai inteligenți ca mine, care se pricep la ceea ce fac și știu lucruri pe care eu nu le știu.”

Pe 1 martie 2012, Veronika a prezentat pe blogul personal noul model de haină, care datorită îmbunătățirilor aduse oferă și mai multă căldură. În plus, este mai practică, datorită culorii sale închise.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Haina-care-schimba-vieti:-20-000--pentru-inceput-5536.html