luni, 14 octombrie 2013

Curajul unui adolescent – eu


            Cred că toți am fost puși în situația de a ne dovedi curajul într-o anumită situație.
            Ai fost vreodată la munte, să escaladezi și să cucerești în final un vârf? Nu contează care vârf ar fi, unul oarecare, te asigur că de acolo ai să vezi altfel lumea, chiar te simți stăpân, cumva. Dar oare vei putea fi stăpân pe tine însuți ca să nu îți dorești să stăpânești peste alții?
Aveam în jur de 14-15 ani când m-am cățărat cu mâinile libere pe primul vârf pe care l-am văzut întâia oară când m-am întâlnit cu această parte a creației; i-am lăsat pe toți în urmă și am alergat fără să mă mai uit înapoi. Urcușul meu a fost instinctiv. Până să realizeze grupul că de fapt lipsesc și sunt plecat în ascensiune, eu dădeam binețe pietrelor ce locuiau cel mai aproape de cer, ajunsesem în vârf… aici am avut răgaz să îmi arunc sufletul și privirea spre toate punctele cardinale; ceea ce se deschidea înaintea inimii mele este greu de relatat: armonie, bucurie, gând de eroism, nebunie, credință etc., toate în aceeași oală.
            Înainte de a mă înălța pentru a sta pe propriile-mi picioare în voia adierii vântului, nu am împlântat un steag ca urmă a trecerii mele, ci sub o piatră am lăsat pe o bucățică de hârtie, un gând, poate va fi fost de folos, dacă nu altora mie sigur. Am coborât la tot mai convingătoarele voci insistente ce veneau de la poale; mirarea și temerea celor de jos era cu atât mai mare știind că nu am experiență (sau minte), nici echipamentul necesar, așadar nu este greu de înțeles că urcușul a fost lesne pe când la coborâș… am trecut prin niște clipe ce și acum îmi sunt încă vii în memorie, dar am trecut.
        A fost un curaj personal ce m-a ajutat ca în viață să urc vârfuri și mai mari și să mă autodepășesc.
            Tu cum ți-ai arătat curajul?

COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concurs accesând free.cosmote.ro/bursa.

BUZZ!Camp - Niciodată nu e prea târziu!

Poate că în viață ai tot încercat, te-ai ridicat și ai căzut, iar te-ai ridicat și iar ai căzut apoi ai renunțat. Însă nu trebuie să fie așa. Din păcate mulți așa fac când vine vorba de atodepășirea sau dezvoltarea personală, se lovesc de un zid și renunță, stau în fața lui și-l privesc cum se înalță și neputincioși fiind, cad în tristețe și se înneacă în plâns. Alții îi întorc spatele și se îndepărtează căutând un alt drum. DAR NU EXISTĂ ALT DRUM, decât acesta cu acel mare obstacol în față. Nu te descuraja dacă ți se întâmplăî asta, uneori este greu în viață, important este să nu renunți, să nu spui niciodată, nicoidată; căci niciodată nu e prea târziu să mai încerci o dată. Așa că i-ați avânt și curaj și sări peste el, numai astfel vei reuși să te audodepășești și apoi să treci și celelalte celelate obstacole din viața ta.

Dacă vrei să înveți cum să le depășești, să devii mai viteaz și treaz... citește în continuare!

BUZZ!Camp este noul nume al proiectului bianual BizCamp!
Evenimentul se adreseaza tinerilor profesionisti, studenti si absolventi, aflati la inceputul drumului. BUZZ!Camp este mai mult decat un eveniment de business. Este un semnal de alarma, un ceas desteptator pe care ti-l facem cadou, menit sa-ti aduca aminte ca e momentul sa actionezi. ACUM! Cu un mix de dezvoltare personala si orientare in cariera, bine definit si organizat, BUZZ!Camp te aduce in fata unor speakeri de renume (de la vedete pana la traineri recunoscuti) si a celor mai mari companii de pe piata internationala.

Obiectivul BUZZ!Camp?!? Ne dorim sa iti oferim toate tool-urile necesare pentru a porni la drum! Vrem ca fiecare participant sa plece de la eveniment cu obiectivele indeplinite. Fie ca vorbim de un job, de o discutie face-to-face cu angajatorul tau preferat, de informatii noi pe care vrei sa le afli sau de aprofundarea unor teme pe care deja le cunosti, orice obiectiv al tau este prioritar pentru noi. Si facem tot posibilul sa te ajutam sa-l indeplinesti.

De ce sa vii la BUZZ!Camp? Prin noutatile din aceasta editie ai ocazia sa alegi exact subiectele care te intereseaza. Avem dezvoltare personala si orientare profesionala pentru toate gusturile. Conferintele au teme variate si fiecare zi apartine unui domeniu de activitate specific, pliat perfect pe profilul tau. Companii de top, speakeri alesi pe spranceana, companii pe masura… iar tu nu trebuie decat sa fii deschis, sa-ti doresti sa inveti si sa fii prezent la eveniment.

Participantii BUZZ!Camp! Ai intre 18 si 26 de ani? Esti student, masterand sau proaspat absolvent? Esti dispus si vrei sa investesti timp in dezvoltarea ta? Vrei sa cunosti mediul organizational din Romania sau sa lucrezi intr-o companie de top? Esti convins ca viitorul tinerilor poate fi unul foarte promitator? Daca raspunsul tau este DA la toate intrebarile de mai sus, atunci ai toate sansele ca TU sa fii la BUZZ!Camp! Convinge-ne!

 Agenda evenimentului o găsiţi aici.

 Intră pe site-ul www.buzzcamp.ro/event
De ce să participi la un astfel de eveniment? Oare mai are rost întrebarea? Cred că dacă ai prilejul să asculți niște oameni experimentați în dezvoltarea personală și nu numai, nu cred că trebuie să pierzi ocazia să-i asculți, să-ți notezi ideile lor și să le aplici la viata ta!

La ce pericole te expui când te lași absorbit de telefonul mobil

Zeci de pasageri dintr-un metrou din San Francisco nici nu au observat cum un tânăr călător a scos de mai multe ori un pistol de calibrul 45 pe care l-a îndreptat spre culoar. Cum a fost posibil? Aceștia erau mult prea absorbiți de activitățile pe telefoanele lor mobile. Abia după ce o crimă a fost comisă în prezența lor, aceștia au sesizat pericolul la care erau expuși, informează San Francisco Gate.

Foto: Joseph Reid/Alamy / theguardian.com„Nu au fost mișcări ascunse - arma era la vedere. Acești oameni sunt în imediata lui proximitate și nimeni nu vede asta. Sunt atât de absorbiți de scrierea de mesaje, de lectură și de fleacuri. Sunt complet orbi față de ceea ce e în jurul lor", a declarat procurorul George Gascón, citat de sursă.

Luni seară, un tânăr de numai 20 de ani, pe nume Justin Valdez, student la Universitatea de Stat din San Francisco, a murit împușcat „la întâmplare", după cum au clasat autoritățile tipul atacului. Poliția a arestat marți făptașul, în persoana lui Nikhom Thephakaysone, informează NBC Bay Area.

Folosirea gadgeturilor tehnologice se poate dovedi a fi extrem de periculoasă, în condițiile în care acestea ne acaparează atenția complet și ne fac orbi la ceea ce se petrece în jurul nostru. Un studiu a arătat că numărul pietonilor accidentați din cauză că erau absorbiți de activitățile efectuate pe aceste gadget-uri s-a dublat în numai cinci ani, din 2005. Cei mai mulți dintre ei aveau între 21 şi 25 de ani, iar cauza principală a accidentelor (69% dintre cazuri) a fost conversația telefonică. Până în 2015 se așteaptă ca numărul victimelor să se dubleze din nou.

Efectul de „orbire provocată de neatenție" în cazul persoanelor care se concentrează asupra activităților pe telefonul mobil a putut fi observat și de cercetătorii de la Western Washington University, punctează Live Science. Într-un experiment efectuat în 2009, profesorul Ira E. Hyman a constatat că numai 25% dintre pietonii din campusul universitar care foloseau telefonul mobil au observat clovnul angajat de cercetător să pedaleze pe alei, pe un monociclu.

Până la sfârșitul acestui an se preconizează că numărul utilizatorilor de telefonie mobilă, la nivel global, va depăși populația mondială, informează Breeze Mobile. În România, rata de penetrare pe piață a smartphone-urilor a ajuns la 25 de procente, iar numărul celor care accesează internetul de pe telefonul mobil îl va depăși pe cel al userilor care navighează online de pe computer. Într-o lume atât de conectată, în care atenția noastră este furată de ultimele noutăți de pe Facebook, de cele mai proaspete știri și evenimente, de SMS-urile și mailurile primite, ori de conversațiile telefonice prelungite, facilitate de multitudinea de minute incluse în opțiuni, poate deveni dificil să mai fii prezent la ceea ce se desfășoară în jurul tău. Înainte, „atunci când mergeai într-un loc public, presupuneai că toată lumea se află în acel loc cu tine". Astăzi, însă, „ce se întâmplă în zonele publice când toată lumea vorbește la telefon? Toată lumea este în altă parte", remarca în legătură cu evenimentul din San Francisco Jack Nasar, profesor de urbanism și planificare regională, specializat în psihologia mediului, la Universitatea de Stat Ohio, citat de SF Gate.