vineri, 10 ianuarie 2014

Rezolvă problemele tale auto rapid

Cred că de multe ori ne-am fi dorit ca maşina noastră să se repare singură şi mai ales să nu mai fim nevoiţi să mergem în service unde pierdem timp şi bani. Dar din păcate acest lucru încă nu este posibil. De aceea s-a pus in miscare un site ce ii ajuta la nevoie pe cei in nevoie: http://www.autoeconom.ro

O dată ce au accesat platforma inovatoare a celor de la autoeconom.ro, utilizatorii își pot găsi service-ul ideal pentru nevoile lor. Și totul doar la un clik distanță, completând o cerere de ofertă printr-un formular interactiv, iar service-urile din locația dorită vor răspunde cu cele mai bune oferte. Autoeconom.ro vine în sprijinul șoferilor, ajutându-i să economisească timp și bani, dar pe lângă aceste beneficii mai sunt multe alte surprize. Serviciul este disponibil online (web și mobil), 24/7 și gratuit pentru toți utilizatorii.

Mai multe informații (și oferte) găsiți accesând site-ul autoeconom.ro autoeconom.ro și pagina lor de Facebook https://www.facebook.com/autoeconom.ro.

Dan Puric lansează cartea „Suflet românesc” la Libraria de la Sala Dalles

DP
Cititorii care nu au putut lua parte la conferința și lansarea cărții „Suflet românesc” de la Ateneul Român, sunt invitați miercuri, 18 decembrie 2013, la orele 13.00, la Librăria Dalles, să ia parte la prezentarea pe care actorul și regizorul Dan Puric o va face celei mai noi cărți pe care a scris-o.
Când Dan Puric, un artist îndrăgostit de România și de românism, a publicat primele sale cărți, „Cine suntem?” și „Omul frumos”, am redescoperit bucuria lecturii despre creștinismul firesc al românului. Colecțiile de interviuri şi de conferinţe, în care autorul ne prezintă fața curată a românului, marcau un moment important pentru cititor, acela de a-și pune întrebări firești despre rostul propriu, dar și despre calea acestui neam.
„Fii demn!”, cea de-a treia carte semnată de Dan Puric, poate fi considerată o carte „de înțelepciune”, nu fiindcă are veleități pedagogice ci, fiindcă, exită în enunțurile sale sâmburele de adevăr de care avem nevoie. Recursul la valori: mamă, familie, neam, martiri, istorie, reprezintă o trezire la realitatea necesară, nu la cea imediată.
Cartea „Suflet românesc” poate fi considerată o parabolă a re-configurării spirituale a  unei generații, care, pentru a crește, trebuie să se uite spre trecut și nu spre viitor.
Cum e noua carte a lui Dan Puric?
Este literatură autentică, un mod radical de a spune „Nu!” confuziei dintre aparență și valoare, dintre idee și idealuri. Nu există nicio urmă de profetism sau de violență, în paginile acestei cărți, ci o blândețe caldă, arhaică în modul de adresare și în compoziția textelor.
Cartea este scrisă cu durere și bucurie, iar o parte dintre motivele cunoscute, și din scrierile anterioare, sunt reluate în altă notă, una mai gravă, într-un enunț nou, metaforic.
Se poate afirma că scriitura acestei cărți reprezintă o modalitate de exercitare sinceră a unei misiuni civice. Este ca o mărturisire care se exprimă cu luminozitate, printr-un demers literar susținut de coordonate clare: a cugeta, a plăsmui, a simți și a presimți devenirea, dar și criza spirituală și culturală a neamului românesc.
Carte DP
Lectura cărții ne dezvăluie un adevărat scriitor. Autorul apelează, de astă dată,  la retorica populară a basmelor, pildelor și a parabolelor, cu o finețe dialectică extraordinară. Diversitatea formală, de la anecdotă, la eseu, memorat și legendă, dă cărții dinamica necesară și suportul pentru proiectarea tulburătoare a unei  „fiziologii” a românului în contemporaneitate, aflat la răscrucea dintre șansă și catastrofă istorică.
Spațiul sufletului românesc este redescoperit în stil picaresc. Călătoria, întâlnirile cu oamenii  și întâmplările simple devin motiv de meditație asupra condiției românului și românismului. Autorul nu oferă soluții, ci încearcă să redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualității românești. Cartea confirmă adevăruri la care nu vrem să ne gândim și realități pe care nu vrem să le acceptăm.
„Suflet românesc” este, în esență, biografia ființei românești, așa cum o cunoaște Dan Puric.
Foto: vestic.ro