vineri, 23 octombrie 2015

Un document cu suficientă dinamită pentru a spulbera toată civilizația

„Uneori adorm în timpul rugăciunii"

"Mi se întâmplă uneori să adorm în timpul rugăciunii," admite Papa Francisc, într-o prefață foarte personală noua ediție a Bibliei pentru tineri "Youcat", publicată în limba germană. "Dar asta nu contează, pentru că eu sunt ca un copil la picioarele tatălui său. Și asta este cel mai important."

"În rugăciune, simt în mod profund lucrurile pe care Domnul mi le spune." Dar, uneori, Dumnezeu nu-mi vorbește. "Și eu nu simt nimic, doar un gol profund, un vid total... Așa că am răbdare și aștept", a spus Papa Francisc tinerilor. De asemenea, le spune ca-și iubește vechea sa Biblie care l-a însoțit pe parcursul vieții sale. "A văzut bucuriile mele, a fost pătată de lacrimi. Aceasta este comoara mea cea mai de preț. O iubesc. Pentru nimic în lume n-aș renunța la ea."

"Noua Biblie a Tineretului îmi place mult." Te invită la lectură de la început până la sfârșit, prin ilustrațiile sale, prin culori, precum și explicațiile și mărturiile sfinților și ale tinerilor.

Biblia este o carte extrem de periculoasă

În prefața sa, Papa mai amintește că "Biblia este o carte extrem de periculoasă" și că astăzi mulți creștini sunt persecutați pentru că poartă o cruce și dau mărturie despre Isus. Alții sunt condamnați pentru că dețin o Biblie. Cartea cărților este atât de periculoasă încât în unele țări, trebuie să fie ascunsă "ca o grenadă de mână într-un dulap de haine." "Voi creștinii, aveți printre voi un document cu suficientă dinamită pentru a spulbera toată civilizația. Nu vă serviți de ea ca și cum ar fi o bucată de literatură bună și nimic altceva."

Papa Francisc îi invită pe tineri să vadă Biblia ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, care aduce lumină în lume. "Ai ceva divin în mâinile tale. O carte ca un foc! O carte în care Dumnezeu vorbește. "Biblia nu este făcută pentru a rămâne pe un raft, ci în mâinile voastre pentru a fi citită de multe ori, în fiecare zi, singur sau împreună cu alții, a încheiat Papa.

Douăzeci de traduceri în 2016

Biblia "Youcat" este publicată de Fundația "Youcat" în Aschau și Viena. Se folosesc codurile și grafica catehismului " Youcat ", publicat în 2010 și care acum este disponibil în 39 de limbi. Textul este cel al traducerii ecumenice completat cu comentarii, explicații, povești, ilustrații și caricaturi. Ediția germă va ieși de la tipar pe 20 octombrie 2015. Douăzeci de traduceri ar trebui să fie publicate în 2016.

Traducere: ACC

(Sursa: APIC / KAP / mp)