duminică, 13 mai 2012

Pelerinaj național la mormintele martirilor din Cimitirul Săracilor din Sighetu-Marmaţiei

Peste 4000 de credincioși veniţi din toată ţara, au participat sâmbătă 12 mai a.c., la tradiţionalul Pelerinaj național la mormintele Episcopilor martiri aflate în incinta Cimitirului Săracilordin Sighetu-Marmației.

Ajuns la cea de-a IX-a ediție, Pelerinajul a început vineri 11 mai, la orele 18.00, cu o veghe de rugăciune desfășurată în holul Muzeului Memorial(fosta închisoare) din Sighetu-Marmației la care au participat sute de tineri.

Pelerinii în frunte cu episcopii, preoții și persoanele consacrate s-au îndreptat în procesiune în dimineața zilei de sâmbătă, 12 mai a.c, spre Cimitirul Săracilor, loc aflat la marginea localității Sighetu-Marmației unde își găsesc odihna în gropi anonime cei morți în temuta închisoare.

Pe altarul special amenajat cu această ocazie, a fost celebrată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către Preafericirea Sa Cardinal Lucian alături de întreg episcopatul greco-catolic. În predica rostită cu această ocazie, Întâistătătorul Biserii Române-Unite cu Roma, Greco-Catolică, i-a îndemnat pe cei prezenți la urmarea lui Cristos cel care este Calea, Adevărul și Viața după cum au făcut-o și înaintașii lor în credință a căror jertfă se înalță zi de zi spre cer, întru miros de bună mireasmă spirituală.

La sfârșitul celebrării liturgice, Preasfințitul Părinte Vasile ‒ Eparhul locului ‒, a adus mulțumiri confraților episcopi, onoraților preoți, persoanelor consacrate, autorităților locale și centrale și pelerinilor veniți la mormintele Episcopilor martiri. Un cuvânt special de mulțumire l-a adresat tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului.

Biroul de Presă Eparhial

DSC_0266

DSC_0563

DSC_0756

Cu voia Domnului, și eu am participat la aceste zile memorabile!

Sursa: http://www.bru.ro/maramures/pelerinaj-national-la-mormintele-martirilor-din-cimitirul-saracilor-din-sighetu-marmatiei/

Cuvântul sculptează!

13 MAI

DOAMNE, Tu toate le ştii; ştii că Te iubesc.

Ioan 21.17

Înaintea căderii lui, Petru a vorbit foarte sigur despre el către Domnul: „Doamne cu Tine sunt gata să merg chiar şi în temniţă şi la moarte” (Luca 22.33). Dar acum, după căderea sa, a recunoscut că într-un om care a făcut ca el nu poate exista iubire pentru Isus. El a renunţat la înălţimea încrederii în sine însuşi în aşa măsură încât nu mai are încredere în inima sa ca să mai vorbească despre dragostea lui pentru Marele Păstor. De aceea a şi răspuns Domnului în acest mod: „Tu toate le ştii; ştii că te iubesc." Cu alte cuvinte: „Doamne, Tu ştii dacă există dragoste adevărată în inima mea." O, ce judecată lăuntrică trebuie să fi fost la Petru. Aceasta a fost clipa despre care spunea Domnul Isus „Şi după ce te vei întoarce să întăreşti pe fraţii tăi” (Luca 22.32). Acum îl poate folosi Domnul pe Petru pentru a păzi oiţele Lui. Pe un Petru care era plin de idei şi iniţiative personale, Domnul trebuia să-l lase să meargă pe drumul propriu până când s-a smerit, dar unui Petru care s-a smerit şi care nu mai avea încredere în el însuşi, Domnul putea să-i dea în primire răspunderea creşterii turmei. Petru a fost făcut în stare să primească şi să facă voia Iui Dumnezeu.

De fapt, astfel se prezintă situaţia în orice lucru cu privire la Domnul nostru. Dacă mai avem un gând de slavă despre noi înşine înseamnă că nu ne încredem complet în Cuvântul lui Dumnezeu, la fel ca Petru care nu a ascultat de avertizarea Domnului Isus. În toate lucrurile cereşti numai UNUL SINGUR are conducerea şi acesta este DOMNUL şi NU slujitorul Lui. O, de-am fi toţi convinşi de acest lucru. Atunci nu ar mai fi nici o lucrare din iniţiativă proprie ci toate s-ar face sub călăuzirea Duhului Sfânt, spre slava Marelui nostru Păstor.

Cine ajunge să aibă între oameni o stare care întrece măsura creşterii lui în ascuns cu Dumnezeu, trebuie să tremure, gândindu-se la soarta care-l aşteaptă, căci nu va izbuti în mărturia pe care o dă între oameni.

Sursa AICI

Ce motive au credincioşii care părăsesc BisericaIntrigaţi de raportul invers între numărul în creştere al botezurilor şi cel în scădere al credincioşi

Intrigaţi de raportul invers între numărul în creştere al botezurilor şi cel în scădere al credincioşilor care participă la slujba duminicală, jurnaliştii de la săptămânalul “America”, o revistă afiliată Bisericii Catolice, au întreprins o investigaţie pentru a vedea de ce pleacă credincioşii catolici din biserică. Studiul a fost demarat la cererea Episcopului David M. O’Connell al Diecezei de Trenton, New Jersey (SUA).

Studiul, citim pe SemneleTimpului.ro, s-a bazat pe scurte interviuri cu circa 300 de catolici care nu mai frecventează biserica. Toate persoanele intervievate aparţin Diecezei de Trenton. Vârsta participanţilor a variat între 16 şi 90 de ani, media fiind de 53 de ani. 63% dintre subiecţi a fost constituit din femei. Marea majoritate a respondenţilor au părăsit atât biserica la care obişnuiau să meargă, cât şi credinţa catolică. Numai un sfert dintre cei care nu se mai duc la biserică se mai consideră catolici. Important, puţini dintre subiecţi au indicat că s-au separat pe nesimţite de biserică. Pentru cei mai mulţi, aceasta a fost o decizie asumată conştient.

A fost destul de dificil să se identifice o tendinţă semnificativă printre motivele pentru care catolicii îşi părăsesc biserica. Printre motivele invocate au fost refuzul Bisericii de a hirotoni femei, de a permite preoţilor să se căsătorească, de a recunoaşte căsătoriile între parteneri de acelaşi sex sau de a permite cuplurilor divorţate şi recăsătorite să se împărtăşească; s-a invocat şi poziţia Bisericii privitor la contracepţie, dar şi scandalul cu abuzurile sexuale ale clericilor; şi calitatea predicării a fost invocată de unii dintre cei chestionaţi. Îmbucurător a fost că majoritatea persoanelor au fost deschise să îşi discute motivele plecării şi chiar şi să ofere sugestii de ameliorare a relaţiei cu Biserica. Autorii au transmis rezultatele studiului Episcopului David M. O’Connell.

Sursa: SemneleTimpului.ro

Vrei sa afli cine te cauta pe Google? Un site poate sa te ajute

Un site te poate ajuta sa vezi cine te cauta pe Google si, mai ales, poate modifica rezultatele afisate de motorul de cautare, ca sa faci o impresie buna.

Site-ul se cheama BrandYourself.com, iar primul pas este sa iti faci un cont. Cand cineva te va cauta pe Google, va ateriza si pe profilul tau de pe aceasta pagina, si poti afla date importante despre persoana respectiva, gratie unei noi functii lansate de site. BrandYourself le permite acum utilizatorilor sa descopere unde lucreaza vizitatorii profilurilor lor si unde se afla acestia.

De cele mai multe ori, vizitatorii ajung in paginile de profil BrandYourself prin intermediul Google, dar serviciul functioneaza in acelasi mod si daca se foloseste un alt motor de cautare sau un alt site.

Compania a construit o baza de date cu adresele publice de IP ale organizatiilor, pentru a oferi acest serviciu. Sistemul nu este, inca, unul perfect. E simplu sa afli adresele de IP in cazul companiilor mari, insa multe organizatii mici nu sunt listate.

Cofondatorul BrandYourself, Patrick Ambron, a declarat pentru mashable ca site-ul sau "ii ajuta pe oameni sa-si faca o idee despre cine ii cauta si ii motiveaza sa isi updateze profilul si sa fie siguri ca fac cea mai buna impresie". El mai spune ca serviciul pe care il ofera este similar celor interne, puse la dispozitie de LinkedIn sau MyLife.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/vrei-sa-afli-cine-te-cauta-pe-google-081400310.html