luni, 30 decembrie 2013

Fă din iarna ta o vară

Când am citit pentru prima dată afirmația: „parfumul grădinilor englezești în plină iarnă”, am fost imediat interesat să descopăr adevărul din spatele cuvintelor. Așa am aflat că British Gallery, distribuitorul unor astfel de parfumuri, este un Home and Gift concept-store ce oferă spre vânzare atât decorațiuni interioare cât și cadouri, fiind prezent de 8 ani în două oraşe din România: București și Ploiești. Magazinele British Gallery respectă stilul locuințelor tipic eneglezești, iar toate produsele pe care le comercializează sunt aduse din Anglia. Printre brandurile prezente la British Gallery se regăsesc cosmeticele Yardley, ceaiurile și cafeaua Taylors of Harrogate, porțelanuri Wedgwood și Portmerion, seturi de tacâmuri Arthur Price of England, canapele și fotolii Chesterfield, stofe pentru draperii și perdele Nina Campbell, Designer’s Guild, Andrew Martin, Sanderson. În București, magazinul British Gallery poate fi găsit pe strada Paris, la numărul 14A, și în Baneasa City Mall la etajul 1, iar în Ploiești în Piaţa Victoriei, nr. 1, Mall Shopping Center (Mercur), parter.

Dacă ar fi să aleg un produs de la British Gallery, aș opta pentru Lily of the Valley set săpunuri fiindcă m-a cucerit cu descrierea următoare: „Sunt pe bază de extracte pure și uleiuri esențiale și au devenit în timp recunoscute pentru calmarea minții și pentru trezirea simțurilor. Ingredientele lor naturale, infuzate cu arome de migdale, lavandă și rodii hidratează și înmoaie pielea la fiecare baie.
Lily of the valley (lăcrămioară) este o aromă uşoară şi elegantă ce aminteşte de dimineţile plăcute de mai. Notele iniţiale de citrice se împletesc subtil cu aroma florilor de primăvară precum lăcrămioara, iasomia şi magnolia. Notele finale de chihlimbar şi baza lemnoasă oferă un parfum de durată. Gama Lily of the Valley conţine săpun, cremă de mâini, gel de duş, loţiune de corp, pudră de talc, deodorant spray şi parfum”.
http://www.britishgallery.ro/ro/89-yardley 
 
Magazinele British Gallery respectă stilul locuințelor tipic englezești, iar toate produsele pe care le comercializează sunt aduse din Anglia. În București magazine British Gallery se găsesc pe strada Paris, la numărul 14A, si in Baneasa City Mall la etajul 1,  iar în Ploiești în Piaţa Victoriei, nr. 1, Mall Shopping Center (Mercur), parter.
Aș oferi astfel de produse tuturor românilor cu ocazia intrării în NOUL AN ca o amintire a tot ceea ce este bun din anul ce trece.
Dacă vrei să cunoști mai mult acest brand și companie, te invit să intri pe site-ul lor http://www.britishgallery.ro/ro/89-yardley dar și aici.

Care sunt beneficiile mărturisirii păcatelor

Într-o lume în care minciuna apare la fiecare pas şi într-o vreme în care sinceritatea este considerată de unii desuetă, a-ţi recunoaşte vinovăţia şi a-ţi mărturisi păcatele pot fi luate în derâdere. Însă mărturisirea păcatelor are cel puţin trei beneficii care o fac nu doar necesară, ci şi de dorit.

marturisireapacatelor (Foto: vocationnetwork.org)În primul rând, mărturisirea greşelilor faţă de cei cărora le-am greşit ne ajută să refacem relaţiile deteriorate, distruse. Poate un gând nepotrivit, poate o situaţie în care am nedreptăţit cu voie sau fără voie, poate un moment în care am gândit sau am acţionat fără a ţine cont de consecinţe - toate au avut puterea de a răni, explică eseistul creştin Kathleen Norris.

Iar începutul mărturisirii greşelilor faţă de ceilalţi, care poate începe în familia bisericii se poate extinde în viaţa noastră de zi cu zi. „Noi nu suntem creştini doar în timpul slujbei de duminică: credinţa noastră se reflectă în viaţa de zi cu zi. Atunci când ne amintim că ne-am smerit în faţa lui Dumnezeu, suntem atenţi ca fiecare pas pe care îl facem să fie unul de armonie, nu de dezbinare între oameni", afirmă Norris.

În al doilea rând, mărturisirea păcatelor are şi scopul înţelegerii harului lui Dumnezeu faţă de cei care greşesc. Mântuirea de păcat nu este ceva ce omul poate obţine singur, la fel şi conştienţa stării greşite în care se află. Numai dacă ne gândim cât de greu ni se pare să spunem: „Îmi pare rău" sau „Iartă-mă" şi vom înţelege de ce mărturisirea necesită un efort. Însă exerciţiul făcut în biserică, atunci când suntem în prezenţa lui Dumnezeu, este ceva ce ne face să înţelegem că nu suntem singuri şi că această dispoziţie de a fi iertaţi şi de a ierta este ceva ce trebuie încorporat în fiecare zi.

În plus, penitenţa în faţa lui Dumnezeu va ajunge astfel să fie o uşurare de povara vinovăţiei, nu o povară în sine. Va fi un demers aşteptat cu nerăbdare, nu unul detestat şi amânat la nesfârşit, completează John D. Witvliet, director al Institutului Calvin de Închinare Creştină, din Michingan.

În al treilea rând, mărturisirea păcatelor aduce înnoire. Pe de o parte, avem parte de înnoirea minţii care înţelege că omul, prin puterea lui, nu poate decât să greşească faţă de el însuşi, de ceilalţi şi de Dumnezeu. Îndepărtarea de El nu are loc doar în viaţa hoţilor, preacurvarilor, ucigaşilor şi a „adevăraţilor păcătoşi". Toţi greşim cu mintea, vorba şi fapta - toţi suntem păcătoşi, arată autorul creştin Enuma Okoro.

Atunci când recunoaştem că suntem păcătoşi şi greşim invităm Duhul Sfânt pentru a ne îndrepta şi călăuzi viaţa şi pentru a crea în noi dorinţa de a fi mântuiţi.