sâmbătă, 12 februarie 2011

Despre participanții la Ziua Revistei MOD

Jana {tefancic (n. 1992)

Din copilărie cântă vocal, acompaniată de bunicul ei. Începe să studieze muzica la vârsta de 10 ani la Liceul de Artă Oradea, clasa profesoarei Marchiş Delia, după un an îşi cotinuă studiul în Cluj-Napoca la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă, clasa profesorului Gocan Vasile, revenind ulterior în Oradea, la clasa profesoarei Rad Diana. A fost admisă recent la Facultatea de Muzică VSMU din Bratislava. Participă la Cursurile anuale de flaut, oraganizate de Oltean Ana, unde lucrează cu interpreţi profesionişti atât din ţară cât şi din străinătate.

Alice Bacalu (n. 1992)

Violonistă în clasa a XII-a la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj Napoca, a studiat vioara din 1999 cu profesorul Kakucs Eva în școala generală și în liceu cu profesorul Titus Flueraș, iar momentan cu Marc Corina. A fost în turnee cu orchestra școlii de muzică „Augustin Bena” în Franța. A participat la cursuri de vară pentru vioară și orchestră în Elveția și a cântat concert maestru în Belgia, într-o orchestră de tineri. A cântat 12 ani în corul Junior Vip, având cu acesta o activitate scenică bogată.

Octavia S@r@tean (n. 1992)

A început studiul chitarei în urma cu 8 ani sub îndrumarea domnul profesor Biro Ludovic, la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă, Cluj Napoca. A participat la numeroase concursuri cum ar fi: „Festivalul International de chitară Eduard Pamfil” București, „Festivalul de chitară Cluj Napoca” etc. A urmat cursuri de măiestrie cu profesori atât din țară cât și din străinătate. În prezent este elevă a liceului de muzică mai sus amintit, în clasa a 12-a A și studiază chitara la clasa domnului profesor Trifan Ștefan.

Lucian Borcea (n. 1991)

În 2003 ia contact cu pianul și chitara la Clubul elevilor din Blaj, iar în 2007 intră la Liceul de Muzică și Arte Plastice Alba Iulia, la secția chitară, clasa profesorului Dragoș Tudor, unde își continuă studiile în domeniul muzical.

Ciprian Vestemean (n. 1985)

S-a născut la Blaj. Studiile le începe la Şcoala cu clasele I-VIII „Toma Cocişiu” ca mai apoi să urmeze cursurile Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” din orașul natal. În prezent este masterand în anul II la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Blaj. Încă de pe băncile şcolii primare s-a lansat în arta scrisului având o emisiune specială la Radio 1 Blaj şi publicând poezii în revista „Unirea”. Este redactor șef al revistei culturale MOD, o revistă pentru tine(ri), ce are ca scop promovarea juvenilelor talente scriitoricești din localitate și nu numai. A publicat până în prezent 7 cărți. Ideea de bază a vieții lui este: Totul pentru Dumnezeu fiindcă El este totul!

Iulian Mezei (n. 1992)

Actualmente elev la Liceul de Muzică și Arte Plastice, Alba Iulia, clasa a XII-a (clasa profesorului Leontin Tibacov), un convingător artist și pasionat de cultura literară, este originar din Blaj (fiind mândru de proveniența sa). Își manifestă talentul încă de pe băncile școlii generale, dovedind o preocupare pentru culoare și starea de spirit din pictură. Orice artist este un trimis al lui Dumnezeu, este de părere Iulian Mezei, este un înger care are menirea de a transmite un mesaj. Artiștii sunt nepământeni!

Nicolae Neag (n. 1992)

Elev la Liceul de Muzică și Arte Plastice, Alba Iulia, clasa a XI-a (clasa profesorului Traian Mârza), și-a impus activitatea în domeniul artelor plastice încă din perioada copilăriei, manifestandu-și talentul din școala generală. Provenind din munții Apuseni, mediu patriarhal, este pasionat de natură, de tradițiile satului, de timpul care curge altfel la sat. Plecând de la premisa că orice artist își urmează visul, Nicolae Neag își urmează cu toată nădejdea țelul propus. Nu se referă la visul asupra lucrului propus ci la visul unor redări, a unor relatări de a ilustra o imagine venită de dincolo de sufletul frumos.

C@t@lin Dânga (n. 1991)

Este pasionat de arta origami pe care a descoperit-o în urmă cu un an când a văzut lucrările unor artiști precum Eric Joisel, Kamiya Satoshi, Yamaguchi Makoto, Goran Konjevod și alții. Din curiozitate a accesat mai multe pagini web unde a găsit modele, instrucțiuni și astfel s-a inspirat pentru creațiile sale ulterioare ajungând la realizarea unor modele proprii. În ceea ce ține de materialele reciclabile, la mijlocul anului 2010, a văzut pe internet creații de acest fel și și-a zis: „le pot realiza”. A reușit!

Info: revistamod @ yahoo.com; http://cipriandeblaj.blogspot.com

Avem timp



Avem timp pentru toate.

Sa dormim, sa alergam in dreapta si in stanga,
sa regretam ce-am gresit si sa gresim din nou,
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine,
avem timp sa citim si sa scriem,
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris.
Avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,
avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu,
avem timp pentru ambitii si boli, sa invinovatim destinul si amanuntele,
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare,
avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile.
Avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,
avem timp sa ne facem prieteni si sa-i pierdem,
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa aceea,
avem timp sa primim daruri si sa nu le intelegem.
Avem timp pentru toate.
Nu e timp pentru putina tandrete; cand sa facem si asta – murim.

(de Octavian Paler)

Sursa: http://sfantatreimebc.org/pictura/?cat=32&paged=8

Program sală!!!

Sâmb@t@,12 februarie 2011

Redactorii }i invita]ii Revistei MOD v@ ureaz@:

Bun venit!

Din program

Serat@ muzical@!

Vor interpreta :

Jana {tefancic ­ flaut

Alice Bacalu ­ vioar@

Octavia S@r@tean ­ chitar@

Lucian Borcea ­ chitar@

Chitară solo: 1) Estudio de velocidad - F. Tarrega

2) Preludiu și Presto din suita I pentru lăută,

BWV 996 - J. S. Bach

3) Studiu Op. 46 - Emilia Giuliani

Flaut solo: 1) Andantino pastorale - Vasile Jianu

2) Studiu nr. 14 – Kohler

Vioară solo: 1) Andante și Allegro - J. S. Bach

Duo –uri: 1) Duettino facile - M. Giuliani

2) Ave Maria - Charles Gounod; J. S. Bach

3) Largo din „Iarna” - A. Vivaldi

4) Walenki

5) Printemps tyrolien

6) Libertango - Astor Piazzolla

Trio –uri: 1) Morgenstimmung - Edward Grieg

2) Adagio in sol minor - Tomaso Albinoni

Prezentarea }i lansarea

Revistei MOD, luna Februarie 2011

(,,,)

Lansare de carte!

„Vreau, se poate, voi reu}i!”

de Ciprian Vestemean

(,,,)

Vernisaj

Iulian Mezei }i Nicolae Neag

Prezint@ prof. Daniel Voina

Atelier de crea]ie origami

de C@t@lin Dânga

(,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,)