duminică, 21 octombrie 2012

Cuvântul sculptează


21 Octombrie – Vizita lui Dumnezeu


Un om bun şi pios – în felul său – crezu că a auzit într-o noapte, în vis, glasul lui Dumnezeu care-i spunea: „Mâine voi veni în casa ta ca să te vizitez”.
Rămase impresionat şi plin de speranţă şi de siguranţă în promisiunea divină.
De foarte dimineaţă s-a pus să gătească şi să împodobească casa. Totul i se părea prea puţin pentru oaspetele pe care-l aştepta.
Într-un moment al zilei, foarte devreme, auzi că bate cineva la uşă. Inima începu să-i bată puternic. „A ajuns”, se gândi. Însă nu. Era un cerşetor. Îi cerea să-l lase să între puţin pentru ca să se încălzească la foc.
-Îmi pare rău – spuse bunul om. Astăzi aştept o vizită foarte importantă şi sunt foarte ocupat.
Mai apoi veni un cumnat de-al său, îngrijorat pentru nişte probleme familiale. Avea nevoie de cineva care să-l asculte. Mai târziu, un prieten care avea nevoie de sfatul său; apoi un vânzător ambulant oferindu-i marfa lui; apoi un bolnav care căuta o mângâiere în durerile sale...
Toţi au auzit de pe buzele sale acelaşi răspuns:
-Uite, îmi pare foarte rău. Însă astăzi aştept o vizită foarte importantă. Nu pot să stau nici un minut. O să vorbim cu altă ocazie.
Seara, se culcă obosit şi decepţionat. Şi, din nou în vis, plângând se lamentă în faţă Domnului pentru că nu a venit în casa lui, pregătită cu atâta grijă. Şi din nou auzi vocea lui Dumnezeu care îi spunea:
-„Astăzi am fost de zece ori la casa ta: mai întâi în cerşetorul căruia îi era frig, apoi în cumnatul tău, apoi în prietenul tău... Însă tu erai prea ocupat pentru ca să mă primeşti”.

„Pe acest Dumnezeu invizibil îl întâlnim în lucrurile cel mai vizibile şi materiale” (Conversaţii cu Mons. Escriva, 114).
Dacă am şti să-l vedem pe Dumnezeu în oamenii care se apropie de noi, tratarea ar fi mult mai umană.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro