miercuri, 21 septembrie 2011

Vizita Papei în Germania, aşteptată cu critici
Înainte de vizita Papei Benedict al XVI-lea în Germania natală, homosexualii şi radicalii germani plănuiesc acţiuni de protest. (Reuters)

Pontiful către părinţi: fiţi modele pentru copiii voştri
Papa Benedict al XVI-lea îi îndeamnă pe părinţi să nu cedeze în eforturile lor de a fi modele pentru copiii lor. Afirmaţia e cuprinsă în mesajul trimis pentru cea de-a XXII-a Zi Mariană a Familiilor. (Catholica.ro)

68% dintre români cred că oamenii cinstiţi nu pot avea succes în afaceri, în România (Agerpres)

Academia Română va face modificările solicitate de mai multe organizaţii. Noul DEX va consemna „caracterul peiorativ" al cuvintelor „ţigan" şi „jidan" (HotNews)

Sursa: www.semneletimpului.ro

Cuvântul sculptează!

21 Septembrie – Economie sau zgârcenie?

Conversaţie între doi prieteni:

-«Ascultă, Juan, eu am uneori dubii de conştiinţă: nu ştiu dacă sunt auster sau dacă sunt zgârcit.»

-«Diferenţa este foarte clară, Manolo. Uite, dacă îţi cumperi pentru tine o haină ieftină, eşti auster. Dacă îi cumperi soţiei o haină ieftină, eşti zgârcit.»

Pare o glumă, însă conţine un adevăr evident: sărăcia, austeritatea, este o chestiune personală. Cineva poate să-şi sacrifice gusturile sale, să se priveze de lucruri apetisante şi este bine să fie capabil de aceasta şi să o facă de multe ori.

Însă nu trebuie să-i sacrifice pe ceilalţi. Din contra: unul dintre cele mai plăcute sacrificii pe care le putem oferi lui Dumnezeu este acela de a face viaţa agreabilă celor din jurul nostru. Bucuria pe care o facem celui de lângă noi, o facem Domnului (Mt 25,40).

„Caută mortificaţii care să nu mortifice pe ceilalţi.”

(Camino, 179)

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Foto: Adolescenţi premiaţi cu arme pentru recitarea Coranului

Trei tineri somalezi care au câştigat un concurs de recitare coranică au fost premiaţi cu arme şi bani de către gruparea islamistă Al-Shabaab, informează CNN citând radioul local RBC Radio.


Foto: AFPCâştigătorul premiului I a primit o puşcă mitralieră AK-47 şi echivalentul a 700 de dolari, în şilingi somalezi. Adolescentul care a ieşit pe locul II a primit tot o AK-47 şi 500 de dolari, iar câştigătorul premiului III a primit două grenade şi 400 de dolari. Tuturor câştigătorilor le-au fost oferite şi cărţi religioase.

În cadrul ceremoniei de premiere, care a avut loc în apropiere de Mogadishu, reprezentanţii Al-Shabaab i-au îndemnat pe tinerii premianţi să îşi folosească armele: "vrem ca aceşti copii să lupte pentru apărarea ţării lor şi a religiei lor... luaţi aceste arme," a spus şeicul Moktar Robow Abu Mansur, un lider cu vechime în organizaţie. Potrivit analiştilor de la RBC mesajul viza indirect "apărarea" de guvernul somalez şi de efectivele pentru pace ale Uniunii Africane.


Imagini de la eveniment au fost postate pe site-ul RBC şi pe un site afiliat grupării Al-Shabaab (vezi Galeria foto).

Al-Shabaab este o grupare radicală înfrăţită cu organizaţia al-Qaida, care se opune guvernului central al Somaliei, perpetuează războiul civil din Somalia şi doreşte să oblige somalezii să respecte legea islamică - Sharia.


În anumite regiuni ale Somaliei, liderii al-Shabaab au interzis soneriile pentru mobil, filmele, transmisiunile meciurilor de fotbal, dansurile la nunţi şi chiar firmele unor magazine care conţin inscripţii în engleză sau somaleză şi nu în arabă. Pedepsele aplicate pentru lipsa conformării la aceste interdicţii includ amputări duble şi lapidare, informează organizaţia Amnesty International.

Potrivit ziarului britanic The Guardian, concursurile de recitare a versetelor din Coran se desfăşoară anual după sfârşitul Ramadanului. Primul astfel de concurs s-a desfăşurat în Kismayo, în sudul Somaliei, şi a fost câştigat de tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani. Premiile au inclus grenade, mine anti-tanc şi o mitralieră AK-47. Despre vârstele câştigătorilor de anul acesta nu există informaţii.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stiri/Foto:-Adolescenti-premiati-cu-arme-pentru-recitarea-Coranului-4245.html