miercuri, 23 noiembrie 2011

Gaudeamus 2011

Scris de Andreea Chebac

Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, ediţia a 18-a se va desfăşura în perioada 23 - 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Iată ce vă pregătesc principalele edituri:

La standul Editurii Humanitas vor avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, lansările cărților „Răspuns criticilor mei și neprietenilor lui Negru Vodă”, de Neagu Djuvara și „Eminescu. Visul chimeric”, de Mircea Cărtărescu. Iar duminică, 27 noiembrie, va fi lansat volumul „Întâlnire în jurul unei palme Zen”, de Gabriel Liiceanu și Gabriel Cercel.

Curtea Veche Publishing vă așteaptă cu reduceri de prețuri de până la 50%. Printre lansările de la această ediție se numără cea dedicată volumului "Biletul de ieșire din criză" scris de consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, și cea dedicată volumului "Epoca de aur a incertitudinii" de Adrian Cioroianu. Dr. Mihaela Bilic își va prezenta ghidul complet de nutriție pentru familie, "Sănătatea are gust".

Cele mai importante noutăți editoriale de la Editura Trei sunt: „Înainte să adorm”, de S.J. Watson, „Pact cu diavolul”, de Lars Kepler, „Evanghelia după Iuda”, de Adam Blake și „Tridentul lui Neptun”, de Fred Vargas.

Polirom vă pregătește noi volume semnate de Orhan Pamuk, Jeffrey Eugenides, Cristian Tudor Popescu, Alex. Leo Șerban sau Marta Petreu și 15-20% reducere pentru toate titlurile, plus o promoţie specială: peste 200 de titluri (literatură română şi universală) la preţul de 9,99 lei.

Editura Tritonic va lansa la târg o serie de cărți de autori români: „Politica user friendly”, de autorii Florența Toader, Cătălina Grigorași, Sofia Frunză, cu o prefață de Dorina Guțu (vineri, 25 noiembrie, ora 18:00), „România captivă”, de Bogdan Ficeac (sâmbătă, 26 noiembrie, ora 12:00) și „Îmi ies din minți”, de Stelian Țurlea.

Litera dedică întreaga zi de dumincă copiilor. De la ora 12:00 va fi pusă în scenă acțiunea cărții „Aventurile spiridușului Valentin”. La ora 14:00 va avea loc lansarea cărții „Circul Bambini”, iar de la ora 16:00 sărbătorile de iarnă vor fi întâmpinate prin lansarea cărții „Moș Crăciun pribeag sosește”, poezii citite de Raluca Moianu și colindele corului Bravissimo.

Corint, Corint Junior și Leda au pregătit reduceri între 25% - 70%, pachete promoţionale şi preţuri unice (5 lei, 9 lei, 10 lei, 15 lei şi 25 lei); în plus, miercuri, joi şi vineri, primii 100 de cumpărători primesc o carte cadou. Titlurile lansate cu această ocazie sunt: „Mânia și orgoliul” de Oriana Fallaci, „Întâlniri pe muchie de cuțit”, de Oana Orlea și alte numeroase titluri pentru copii.

La standul Editurii Nemira, pe lângă reducerea generală de 25%, vizitatorii vor beneficia de oferta 2+1 cadou şi cărţi la 5 şi 10 lei. Joi, 24 noiembrie, începând cu ora 17.00, Mihai Găinuşă va acorda autografe vizitatorilor cu ocazia apariţiei noii sale cărţi „Jurnal din viitor”. Iar vineri, 25 noiembrie, începând cu ora 16.00, Iulian Tănase va fi prezent pentru a acorda autografe pe cel mai nou roman al său, „Oase migratoare”.

Editura Art va găzdui în cadrul târgului următoarele evenimente: sesiune de autografe cu autorul Lorenzo Mattotti, cu ocazia lansării volumului „Stigmata”, în standul Ambasadei Franţei, miercuri, 23 noiembrie, în intervalul 17:00 - 17:30; sesiune de autografe Pierre Assouline, autorul unui text din volumul „Noile Mitologii”, miercuri, 23 noiembrie, în intervalul 17:30 - 18:30; lansare colectivă a volumelor „Jurnalul unui puşti 4. Căldură mare”, de Jeff Kinney, şi „Însemnările unei puştoaice”, de Rachel Renee Russell, vineri, 25 noiembrie, ora 17:00. Lansarea va avea loc, în acelaşi timp, în mai mult de 35 de librării din întreaga ţară.

Noutățile pregătite de Editura All sunt: „Departe de Kensington”, de Muriel Spark , „Întoarcerea”, de Viorel Zaicu, „Școală pentru proști”, de Saşa Sokolov, „Anticarul”, de Julian Sanchez, „O educație costisitoare”, de Nick McDonell şi „Sanctus”, de Simon Toyne. Simon Toyne, autorul bestsellerului „Sanctus”, va acorda autografe la standul editurii sâmbătă, 26 noiembrie, între orele 11.00 – 15.00.

Sursa: http://www.bookblog.ro/stire/gaudeamus-2011-2


Cuvântul sculptează!

23 Noiembrie – Plata de aici

La 17 februarie 1673 a murit dramaturgul francez care a făcut faimos pseudonimul de Moliere. Avea cincizeci şi unu de ani. Preotul din parohia lui a refuzat să-l înmormânteze la biserică. Văduva a apelat la regele Luis al XIV-lea, întrucât în timpul vieţii îi oferise protecţie. Însă regelui nu i-a păsat de problemă şi a poftit-o să plece repede spunându-i:

-«M-a făcut să râd mult câtă vreme trăia, dar acum, mort, nu mă amuză deloc.»

Dacă rodul vieţii se limitează la lumea aceasta, afacerea rezultă destul de săracă. „Mort – şi cald încă – nu mă amuză deloc”. A murit şi gata.

A trăi pentru ceea ce se termină este un preţ prea mic. Atunci când se trăieşte „cu vibraţie de veşnicie” totul se schimbă: viaţa dobândeşte o importanţă pasionantă. Această viziune reevaluează toţi şi fiecare în parte din paşii vieţii noastre.

Dumnezeu nu pretinde să micşoreze nobilele noastre aspiraţii. Ceea ce vrea este să le amplifice.

Nu te conforma cu puţin, atunci când poţi să ai totul.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro