luni, 31 ianuarie 2011

Sfânta simplitate!



Un preot de la ţară, mergând cu treburi spre satul vecin, a văzut o femeie din parohia sa spălându-şi rufele în râu şi, apropiindu-se, a întrebat-o:

- Duminică, la slujbă, am văzut că nu m-au ascultat toţi cu atenţie. Poate am vorbit lucruri prea savante şi mă gândesc, duminica asta, să vorbesc mai pe înţelesul oamenilor. Spune-mi, dumneata ce-ai înţeles din ce-am spus eu la predică?
- Părinte, i-a răspuns cu smerenie femeia, eu n-am multă carte, dar aş vrea să vă întreb şi eu ceva: vedeţi pânzele ce le spăl eu acuma? Apa trece prin ele şi le curăţă. Credeţi că au ele habar de cum le-a curăţat apa? Şi cu toate astea, devin albe şi fru­moase. Nu înţeleg eu, în biserică, tot cuvântul sfinţiei tale, dar simt în suflet căl­dura Duhului Sfânt, Care mă curăţeşte de păcat, aşa cum apa aceasta curăţă pânzele mele.
Tare mulţumit a plecat preotul văzând un om care nu e doar cu gândul la cele sfinte, ci şi cu sufletul.

“La Dumnezeu ajungem printr-un anume mod de viaţă, nu numai printr-un anume fel de a gândi.”

Sursa: http://sfantatreimebc.org/pictura/?p=3015


Demn de laudă pentru România?!? Nu prea cred...

Primul divorţ pe cale civilă din România s-a pronunţat ieri, la Blaj


Primul divorţ pe cale administrativă din România s-a pronunţat ieri, în judeţul nostru, la Primăria municipiului Blaj, ne-a informat Lucian Barboş, directorul executiv al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba.
Din 27 decembrie 2010 a intrat în vigoare legea care permite cetăţenilor să solicite desfacerea căsătoriei şi la oficiile de stare civilă unde s-au căsătorit sau pe raza căruia cei doi soţi au locuinţa comună. Pentru că abia în aceste zile au început să se dezbată taxele pentru divorţul administrativ în şedinţele unor consilii locale, cei care au solicitat desfacerea căsătoriei până acum nu au plătit nimic.Oricum, nu sunt foarte multe cereri: 3 la Alba Iulia şi 2 la Blaj, din care una a fost deja soluţionată. Astfel, fostul cuplu din Blaj are certificatul de divorţ nr. 1 din România. Taxa pentru divorţul administrativ la Blaj va fi votată abia în şedinţa din 31 ianuarie 2011. Deci, divorţul a fost… gratuit!
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Sursa: http://www.ziarulunirea.ro/2011/01/primul-divort-pe-cale-civila-din-romania-s-a-pronuntat-ieri-la-blaj/

Stați și meditați! Ar trebui să ne rugăm mai mult pentru ca familii să fie unite...

Copiii, nu plângeți, Dumnezeu este Tatăl vostru de azi!!!

Cardinalul Camillo Ruini despre beatificarea lui Papei Ioan Paul al II-lea

Cardinalul Camillo Ruini

Papa Ioan Paul al II-lea va fi proclamat Fericit pe 1 mai 2011. Papa Benedict al XVI-lea a autorizat Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor să promulge decretul de recunoaştere a miracolului atribuit mijlocirii Papei Ioan Paul al II-lea. Beatificarea va coincide cu Duminica Albă sau “in albis”, Duminică a Doua după Paşte. Radio Vatican aminteşte că tocmai Papa Ioan Paul al II-lea a instituit Duminica Divinei Milostiviri în această Duminică a Doua după Paşte. Cardinalul Camillo Ruini, Vicar general emerit pentru Dieceza de Roma, intervievat de redacţia centrală a Radio Vatican, a declarat: “A fost pentru mine o bucurie mare dar şi foarte personală. O bucurie după mulţi ani în care am avut de la Dumnezeu harul de a putea colabora îndeaproape cu Papa Ioan Paul al II-lea, cu o persoană pe care acum şi Biserica o recunoaşte în mod oficial ca Fericit, şi acesta este primul pas spre recunoaşterea sfinţeniei.

Cardinalul Camillo Ruini şi-a început strânsa colaborare cu Papa Ioan Paul al II-lea în 1984. Din personalitatea acestui Papă “ceea ce impresiona cel mai mult era tocmai sfinţenia sa, profunditatea şi spontaneitatea relaţiei lui cu Dumnezeu. Apoi, modul lui de a se ruga… Era capabil să se cufunde imediat în rugăciune şi aceasta era o atitudine constantă a sa, de aceea orice făcea sau orice spunea era în cheia raportului său cu Dumnezeu”. Trăsătura caracteristică a pontificatului său a fost “în primul rând cea a evanghelizării. Să ne amintim cuvintele pronunţate la începutul pontificatului: ‘Nu vă fie teamă! Deschideţi larg porţile lui Cristos!’ De asemenea, prezenţa lui Dumnezeu, prezenţa lui Isus Cristos, relansarea credinţei: a fost un mare evanghelizator în prima persoană, de la parohiile din Roma la toate ţările lumii. A fost de asemenea un mare promotor al forţelor capabile de evanghelizare în Biserică… Această evanghelizare privea omul concret, aşadar solicitudinea faţă de persoane, pentru care a venit Isus Mântuitorul omului”.

“Există o altă frază binecunoscută: omul este calea Bisericii şi pe calea care conduce de la Cristos la om Biserica nu poate fi oprită de nimeni. Cu această perspectivă a reuşit să influenţeze în mod profund şi cursul istoriei: într-un anumit sens a schimbat lumea”. Potrivit Cardinalului, “Papa Benedict al XVI-lea, aşa cum a fost primul colaborator al Papei Ioan Paul al II-lea, este şi continuatorul pontificatului său. Între cei doi pontifi există o profundă continuitate. Desigur, este decisivă diversitatea dintre cele două personalităţi”. Despre cum se pregătesc credincioşii pentru 1 mai, ziua în care va fi beatificat Papa Ioan Paul al II-lea, şi despre atmosfera care se respiră în aceste zile, Cardinalul Camillo Ruini a declarat: “Cred că aşteptarea este enormă, nu doar la Roma, ci şi în Italia şi în întreaga lume, şi vor trebui găsite formele cele mai oportune pentru ca toţi cei care doresc să poată veni pentru a lua parte, aşa cum a fost în zilele înmormântării Papei Ioan Paul al II-lea sau în alte experienţe precum Zilele Mondiale ale Tineretului”.

Sursa: http://www.catholica.ro/2011/01/27/cardinalul-camillo-ruini-despre-beatificarea-lui-papei-ioan-paul-al-ii-lea/