marți, 10 mai 2016

Nick Vujicic, omul fără mâini și fără picioare, vine la Timişoara

Oratorul Nick James Vujicic, australianul fără membre, considerat cel mai charismatic speaker motivațional, va fi prezent în luna mai la Timișoara.
la ”Sala Vieneză” din Timişoara, cu suportul Fundaţiei Balul Vienez de la Timişoara şi a Asociaţiei ”BEST Timişoara”.

Citeste mai mult: adev.ro/o5oewe
Nick Vujicic, 34 de ani, cunoscut în întreaga lume datorită predicilor sale motivaționale, s-a născut fără mâini şi fără picioare, suferind de boala numită Focomelie. Cu toate acestea, el înoată, joacă fotbal şi golf şi chiar poate să scrie cu ajutorul ciotului de picior cu care ţine instrumentele de scris.

Australianul va conferenţia la ”Sala Vieneză” din orașul de pe Bega, în cadrul evenimentului Overcome FEAR, ce va avea loc în perioada 21 – 22 mai 2016,cu suportul Fundaţiei Balul Vienez de la Timişoara şi a Asociaţiei ”BEST Timişoara”. Evenimentul face parte dintr-un proiect de dezvoltare a tinerelor generaţii prin împărtăşirea experienţelor intergeneraţionale şi interculturale autentice şi de depăşire a preconcepţiilor, fricilor şi obstacolelor care le împiedică libertatea de a acţiona colectiv în a dezvolta noi afaceri, intreprinderi şi împlinirea dorinţelor şi viselor de a evolua precum şi dezvoltarea personală a acestora.

De ce cred oamenii de știință că avem nevoie de religie

Publicul va beneficia de o aplicaţie audio-video pe telefonul mobil, la Noaptea Muzeelor

Ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor, care va avea loc pe 21 mai, va oferi publicului acces la un ghid audio-video, care va fi disponibil pe telefoanele mobile, pentru instituţiile muzeale din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară, informează Mediafax.

Deşi în anii anteriori, evenimentul a avut loc pe 14 mai, cum era anunţată iniţial, anul acesta "Noaptea Muzeelor" va avea loc în data de 21 mai 2016.

Organizatorul evenimentului, directorul executiv al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR), Dragoş Neamu, a explicat că "data evenimentului este aleasă de Ministerul Culturii din Franţa şi este preluată de fiecare ţară în parte".

Mai mult, el a spus că se lucrează la o aplicaţie audio-video, care oferă ghidaj pentru muzeele din Bucureşti si din alte mari oraşe din ţară. Dragoş Neamu a precizat că aplicaţia este finanţată de Ministerul Culturii, prin Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Ediţia din 2015 a Nopţii Muzeelor a fost una cu totul specială, pentru că a fost marcată de un protest pe care Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR), organizatorul evenimentului, l-a propus tuturor muzeelor din ţară, membre sau încă neafiliate organizaţiei.

Astfel, câte o piesă valoroasă din instituţiile muzeale care s-au alăturat protestului a fost acoperită. Acest protest subtil şi inedit a avut scopul de a atrage atenţia publicului şi autorităţilor asupra situaţiei dramatice în care se află muzeele României.

Potrivit site-ului dedicat evenimentului, printre piesele valoroase care au fost acoperite în semn de protest faţă de situaţia dramatică în care se află instituţiile muzeale s-au numărat tablourile "Tătăroaica", de Nicolae Tonitza, la Artmark, şi "Panseluţe", de Nicolae Grigorescu, la ArtSafari, bustul lui George Enescu, operă a sculptorului Ion Irimescu, la Muzeul de Artă "Vasile Grigore - pictor şi colecţionar", un costum de academician, alcătuit din frac, sabie şi bicorn, purtat de George Enescu ca membru al Academiei Române, începând din 1933, la Muzeul Naţional "George Enescu", şi Troiţa din Burluşi, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).


Sursa:m.romanialibera.ro