joi, 5 aprilie 2012

Spielberg face un remake al filmului „Cele 10 porunci”

Regizorul Steven Spielberg va regiza filmul „Gods and kings" începând cu luna martie sau aprilie a anului 2013. Acesta va fi primul remake al filmului „Cele 10 porunci" şi îşi propune să se concentreze mai mult pe viaţa lui Moise decât pe momentul primirii Celor 10 porunci pe Muntele Sinai.

spielberg (Foto: digitaltrends.com)Compania Warner Bros şi regizorul american au decis să aşeze o lumină diferită asupra producţiei din 1956 şi să se axeze pe viaţa lui Moise. Filmul va începe cu originile umile ale lui Moise, ca orfan găsit într-un coşuleţ de papură şi va continua cu momentul grandios al eliberării poporului iudeu şi drumul către ţara făgăduită de Dumnezeu.

Nu se cunosc înca numele actorilor ce vor juca în acest film, dar ceeea ce este sigur este faptul că nu se vor folosi efecte 3D în ceea ce priveşte ilustrarea minunile făcute de Moise în Egipt sau în pustie.

„Cele 10 porunci" a fost printre cele mai profitabile producţii hollywoodiene până în prezent, având încasări de 65 milioane de dolari în 1956 - echivalentul de astăzi a 1 miliard de dolari.

Surse: Deadline.com, Christian Post, New York Daily Times

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Spielberg-face-un-remake-al-filmului--Cele-10-porunci--5229.html

Cuvântul sculptează!

5 Aprilie – Răul cel mai mic

S-a întâmplat într-o familie numeroasă. Mama aduce un platou cu prăjituri la desert într-o zi de sărbătoare. La momentul prânzului, platoul pierduse deja o parte din conţinutul său. Mama vru să ştie cine a fost autorul acelei sustrageri, aşa încât începe să-l întrebe pe cel mai ştrengar dintre copii, Augusto, de şase ani:
-Ia să vedem, Augusto, cine a mâncat prăjiturile? Spune-mi adevărul! Ştii că mie nu-mi plac minciunile, că a minţi este un lucru foarte urât.
Puştiul rămâne puţin pe gânduri apoi, la rându-i, întreabă:
-Mamă, ce este mai puţin urât, să minţi sau să mănânci prăjiturile?

Copilul căuta răul cel mai mic. Însă ceea ce se spune că „un rău nu vine niciodată singur”, într-un anumit sens este foarte adevărat: orice rău pe care-l facem poartă cu sine alte rele.
A mânca, pe ascuns, prăjiturile îl provoca apoi pe copil să mintă. Un pas greşit, un păcat, o lipsă, generează alţi paşi greşiţi. Uneori al doilea pas este mai rău decât primul.
A recunoaşte, cu simplitate, propria vină este deja un pas mare către eliberarea de vină şi de influenţa sa perversă.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro