miercuri, 4 iunie 2014

Foto: Sfințirea Bisericii Parohiale Alba Iulia II, cu hramul "Nașterea Maicii Domnului"



Duminică, 1 iunie 2014, Preasfințitul MIHAI, Episcop eparhial al noii Eparhii "Sfântul Vasile cel Mare" de București, a sfințit Biserica Parohială Alba Iulia II cu hramul "Nașterea Maicii Domnului"  și altarul biserici, cu moaștele Fericitului Vladimir Ghika, în prezența unui sobor de preoți și a unui număr mare de credincioși prezenți la acest moment de bucurie al Parohiei din centrul orașului Alba Iulia.

Pr. Adrian Dobrin

O idee ingeniasă de la la Ioteo!

Deseori ne gândim că siguranța prezintă un factor major în ceea ce ține de pacea și fericirea noastră, iar acest fapt este cât se poate de adevărat. Și pentru că există oameni cu inimă mare ce se gândesc la nevoile semenilor lor, aceștia au gândit și pus la punct un sistem prin care să fii mereu cu „ochiul” acasă. Metaforic spunând, ai ochi peste tot, mai ales acolo unde îți este inima cel mai mult. Acești oameni de bine fac parte din echipa Ioteo, și până acum au stat parcă timizi ascunși în colțul lor de lume pentru a veni pe piața noastră cu un produs ce nu poate fi trecut cu vederea. Este vorba de o camera Wi-Fi: ioteoCam și un serviciu de tip abonament (ioteoCloud). La prima vedere nu pare ceva spectaculos, dar privit mai cu atenție veți sesiza că vă înșelați. Noua tehnologie produsă de Ioteo, este cu adevărat o noutate din multe puncte de vedere: în primul rând pentru că vorbim de o cameră ce are WI-Fi și nu de orice fel, pentru că acesta este personalizat, deci doar pentru acest dispozitiv în așa fel încât să nu interfereze cu celelalte bande Wi-Fi din casă iar aparatul, din această cauză, să nu poată transmite live și fără frame mai departe ceea ce înregistrează; apoi, un alt lucru impresionat al acestui aparat (foarte frumos lucrat la partea de design și mic în același timp) este faptul că poate înregistra totul și stoca într-un cont Cloud pentru a le viziona atunci când aveți timp rămânând stocat în ideoCloud timp suficient (30 de zile), primind notificări atunci când este setat și nici nu necesită cunoștințe tehnice avansate pentru instalare, așa că oricine poate să îl pună în funcțiune într-un timp foarte scurt, știind cât de prețios este timpul.



 https://www.ioteo.com/ro/storeCe m-a atras la acest dispozitiv a fost gama largă de folosire, de la supravegheri video până la a fi prezent la un eveniment, la care din anumite motive (fizice și umane) nu poți lua parte. Și am descoperit că, spre exemplu, pentru un administrator de firmă îi poate fi de folos în securizarea afacerii, având acces la cameră oricând, de oriunde, și astfel își poate supraveghea și angajații dar în același timp și-l poate proteja de hoți, camera putând fi conectată la un server ce stochează informațiile 24 din 24 de ore. Apoi, pentru cei ce pleacă mai multe zile de acasă, acest dispozitiv poate deveni gardianul căminului lor, fiind mereu cu un „ochi” acasă și astfel să nu se mai gândească mereu la ce se întâmplă la sute sau mii de kilometri cu „dulcea casă”.
Ai un copil mic? Un bebe? Ei, asta da bucurie pentru tine, însă, din păcate nu poți sta lângă el 24 de ore din 24, însă cineva poate... Ioteo îți dă soluția: camera lor, postată într-un loc potrivit, vă va aduce aproape în orice moment doriți pe drăgălașul vostru prunc, pentru că acum este la doar un click distanță! Așa că nu mai trebuie să consumați bani și resurse pentru o dădacă, fiindcă ai o cameră ce înregistrează tot, mai ales că nu ai doar suportul video la dispoziție, dar acest dispozitiv deține și un microfon integrat, așa că nu mai trebuie să stai pe la uși sau să fii tot timpul în preajma camerei pentru a-i fi aproape copilașului. Fii astfel un părinte modern, dar în același timp grijuliu, interesat de copilul tău, de nevoile lui!
Poate că ai și animăluțe în casă sau în jurul ei, așa că nu ar strica să te mai uiți din când în când ce face în timp ce te așteaptă. Camera de la Ioteo te pune în legătură cu acesta și într-un mod cât se poate de intuitiv, poți să-i vorbești!!! Ai auzit bine, de aceea îmi spun mereu că oamenii aceștia inventivi cred că s-au interesat de tot. Însă mă tot gândesc că poate pe viitor vor mai reuși o performanță, respectiv să adauge la acest dispozitiv un ecran pe care să poată fi văzut și administratorul lui, atunci când vrea, și să poată comunica cu cei de la „capătul firului”. Acest fel de viziune i-ar apropia și mai mult și cred că ar acoperi o arie și mai extinsă de nevoi. Am îndrăzneala să cred că ideea mea nu va fi trecută cu vederea și aceste minți luminate o vor pune în funcțiune în timpul cel mai scurt.


Fie că este vorba de niște copii sau persoane cu dizabilități, bătrâni care se deplasează mai greu sau chiar sunt imobilizați la pat, acum poți fi alături de cei dragi mai bine decât o dădacă sau îngrijitor, pentru că, la nevoie, nu numai că îi puteți vedea, dar chiar puteți comunica cu ei. Prin acest procedeu, nu numai dumneata ai acces la această ingenioasă cameră, dar și cei dragi ai tăi care sunt și ei la fel de ocupați ca și tine, și astfel întreaga familie are grijă de ei!
Dar cred că am vorbit suficient, ce ar fi să încerci să vezi chiar tu cum funcționează? Iată aici un exemplu demonstrativ: apasă AICI!


Pentru mine, se întâmplă să fiu mereu plecat de acasă pentru că locul meu de muncă este mobil, așa că uneori trebuie să fiu chiar și la sute de kilometri de familia mea. Uneori sunt îngrijorat (iată soluția!) cu privire la băiețelul meu de aproape doi anișori, mai ales că țin mult la el. Așa că aș vrea să fiu mereu aproape de el.
Chiar și în momentul de față sunt la 547 de km de casă și îmi este dor de ei...
Până acum nu întrevedeam o astfel de posibilitate, dar de când am auzit de ideea celor de la Ioteo, acest vis îmi pare o realitate și sper ca pe viitor să îmi achiziționez tehnologia lor. IodeoCam deține un obiectiv HD cu senzori de mișcare astfel încât îți va trimite notificări pe smartphone de îndată ce înregistrează o anumită activitate, funcționează prin Hi-Fi având banda sa consacrată de la Ioteo și astfel te poți conecta la camera ta de oriunde din lume, pe orice dispozitiv mobil (smartphone, tabletă, PC etc.) ce este conectat la internet. Mai mult, acest dispozitiv dispune și de un microfon, un difuzor și funcția Night Vision și poate fi utilizat în paralel de toți membrii familiei. Nu mai trebuie să-ți faci griji în ceea ce ține de nimic, pentru că acest dispozitiv, dacă îl comanzi, ajunge la tine în maxim 72 de ore de la plasarea lui în coșul de cumpărături, transportul fiind asigurat de Ioteo (apasă aici pentru mai multe info).



Iată un mod în care voi putea comunica mai ușor cu cei din familia mea și mai ales, îi voi putea vedea, ceea ce pentru mine este foarte important. Le mulțumesc minților luminate de la  la Ioteo că s-au gândit la nevoile noastre!


Aș scrie mai multe dar cred că cei de la  la Ioteo explică mult mai elocvent capacitatea tehnologică a acestui dispozitiv, așa că intrați și vă dumiriți pe pagina lor web oficială: https://www.ioteo.com/ro/store