sâmbătă, 16 iulie 2011

Un austriac ateu are permisiunea de a apărea în poza de permis cu o strecurătoare de paste pe cap

Un bărbat din Austria a câştigat permisiunea de a apărea în poza de pe carnetul său de conducere purtând o strecurătoare de paste pe cap, drept "marcă religioasă" pentru o biserică de atei numită "Biserica Monstrului Spaghetelor Zburătoare".

Un austriac ateu are permisiunea de a apărea în poza de permis cu o strecurătoare de paste pe cap (Imagine: www.dailytelegraph.com.au)

Niko Alm a aplicat pentru a primi permisul de conducere în urmă cu trei ani, după ce a citit că poate purta un însemn religios în fotografiile oficiale, relatează BBC News.

Alm a spus că a purta strecurătoarea este o cerinţă a religiei sale, pastafarianismul.

Autorităţile austriece i-au permis să facă acest lucru numai după ce bărbatul a obţinut un certificat medical în care se precizează că nu suferă de tulburări psihice.

Ideea i-a venit lui Alm în urmă cu trei ani, gândindu-se să îşi expună un punct de vedere serios într-un mod ironic.

Austriacul a spus că aparţine de Biserica Monstrului Spaghetelor Zburătoare, o "credinţă" relaxată, ai cărei membri îşi spun pastafarieni. Site-ul bisericii arată că singura dogmă permisă în respectivul lăcaş este "respingerea dogmei".

Drept reacţie la presiunile existente în şcolile americane pentru ca elevii să înveţe teoria creştină sub forma de "creaţia inteligentă", membrii bisericii au propus comitetului şcolar din statul Kansas să aprobe predarea pastafarianismului ca versiune la "creaţia inteligentă".

În acelaşi spirit, Alm a cerut permisiunea să poarte strecurătoarea pe cap în poza de permis, reacţionând la recunoaşterea însemnelor confesionale în pozele oficiale de către statul austriac.

Următorul pas pentru Alm este să ceară autorităţilor austriece recunoaşterea pastafarianismului ca religie oficială.

Sursa: http://www.mediafax.ro/externe/un-austriac-ateu-are-permisiunea-de-a-aparea-in-poza-de-permis-cu-o-strecuratoare-de-paste-pe-cap-8495945/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu