vineri, 27 iulie 2012

Cei mai mulţi bureţi, pe care îi utilizăm în gospodărie, sunt de origine sintetică, iar mulţi oameni sunt foarte uimiţi când află că bureţii originali sunt de fapt animale marine. Dar fie că sunt sintetici, fie că s-au dezvoltat, bureţii pot absorbi şi păstra lichidul prin miile lor de pori deschişi. Există însă lichide corosive, care dăunează acestor bureţi şi care îi pot distruge complet.

Copiii sunt ca bureţii. Ei absorb modelul de comportament şi ideile cu care vin în contact. De aceea trebuie să fim foarte atenţi cărei influenţe îi supunem şi ce umple gândurile lor. Ce absorb copiii noştri în casele noastre? Ce literatură citesc ei? Dacă ascultă discuţiile noastre, ce fel de cuvinte frumoase sau urâte aud ei şi ce fel de comportament văd ei la noi? Suntem un exemplu pentru ceea ce înseamnă a-L iubi pe Domnul Isus şi a fi un ajutor pentru alţii? Există un climat duhovnicesc bun în casa noastră? Facem totul pentru a umple inimile copiilor cu gândurile lui Dumnezeu?

Când copiii vor fi mari, vor reflecta ceea ce au învăţat şi experimentat în anii în care au fost capabili să înveţe. De aceea să fim atenţi, ca aceşti mici „bureţi“ să absoarbă în casele noastre numai ceea ce este de folos, bun şi spre zidire.

Sursa: http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna/2012-04-21?mini=meditatii-zilnice%2Fsamanta-buna%2F2012-04

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu