duminică, 27 octombrie 2013

Ce atribute ar trebui să aibă un bun păstor

Fiecare creștin are în minte o listă de caracteristici non-negociabile, pe care se așteaptă să le găsească la pastorul său. Dar la cât de diferinți sunt oamenii, care ar fi acele caracteristici non-negociabile comune care ar putea mulțimi majoritatea?

Foto: www.christianpost.comPastorii și familiile lor trăiesc o viață extrem de stresantă. Viața lor este ca o carte deschisă pentru comunitate, care le urmărește fiecare mișcare. De la ei se așteaptă să aibă familii ideale, să fie oameni perfecți, să fie întotdeauna disponibili, să aibă răspunsuri la toate întrebările și să fie mereu bine dispuși.

„Acestea sunt așteptări nerealiste și cu toate astea suntem dezamăgiți atunci când un pastor nu mai poate face față problemelor, când pare deprimat sau pur și simplu își pierde energia", spune Jim Daily, președintele Focus on the Family, o organizație creștină din SUA.

Într-un articol pentru Christian Post, el expune cinci atribute de data aceasta realiste, pe care ar trebui să le aibă orice pastor bun. În primul rând acesta ar trebui să fie un bun vorbitor în public, care să fie preocupat de predarea doctrinei „solide" a Bibliei. Prin asta, Daly vrea să spună că nu ar trebui să aleagă doar versetele populare sau care îi pot crea audiență.

În al doilea rând, ar trebui să fie un om devotat slujirii celorlalți, creștini sau nu, ospitalier și care îți îngrijește comunitatea. În al treilea rând, ar trebui să poată „naviga" prin probleme cu un cap clar, înțelepciune și convingere, dar totodată cu umilință, urmând exemplul lui Iisus.

În al patrulea rând, un pastor bun ar trebui să fie un om integru în toate domeniile vieții sale, să aibă un temperament bun, o viață disciplinată, să stea departe de vicii și să fie corect în ceea ce privește finanțele. În ultimul rând, dacă este căsătorit, trebuie să îi fie fidel soției și să fie un părinte eficient. Și chiar dacă are multe angajamente față de comunitate, soția și copiii trebuie să fie prima sa prioritate.