luni, 15 septembrie 2014

Muzică din suflet pentru suflet!

De puține ori ne este dat să ascultăm muzică de calitate și, sincer să fiu, am descoperit că cei de la Roots Revival Romania prețuiesc să aducă pe scenă oameni și muzică de calitate. Pentru asta îi prețuiesc și eu!
Roots Revival Romania este un proiect multicultural susținut de Sensiblu și care a ajuns în anul acesta la cea de-a doua ediție. De curând ne îmbucurau cu o serie de piese din Maramureș ce au fost adunate pe un CD ce merită căutat, procurat și ascultat: Chapter One: Maramureș. Speram ca și de această dată să ne bucurăm de un astfel de cadou și iată că plecând de la prezentul turneu ce promovează cel de-al doilea disc - Colors of Maria, înregistrat live la Sala Radio în primăvara acestui an, publicul larg căutător de muzică frumoasă, cultă, are acest prilej!


Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) – Ney; Mehmet Polat (TURCIA) – Oud; Leila Renault (FRANȚA) – Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) – Duduk; Hristina Beleva (BULGARIA) – Gadulka; Monica Madas (ROMANIA) – Voce; Maria Casandra Hausi (ROMANIA) – Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) – Percutie. 

Sufletul uman vibrează la muzica plecată din suflet! Interpreții ce vor participa la acest turneu nu numai că vin cu o noutate (ce ține de cultura locului de naștere, etc,) dar ei își aduc pe tavă talentul și sufletul pentru bucuria publicului. Nu este ușor lucru chiar dacă pare, interpretarea lor live și faptul că mereu se improvizează te face să te duci cu gândul la un unicat, la o melodie identitară a locului în care vor cânta. Acest fapt mă face să cred că cei care ar participa în toate orașele unde vor ajunge interpreții, vor fi ca pentru prima dată la concert...
Mai multe info despre acestea, aici.

Biletele pentru aceste evenimente se găsesc pe Eventim.ro sau în magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești și Humanitas.

Și iată programul turneului:
Craiova: 23 septembrie Teatrul Marin Sorescu
Timișoara: 25 septembrie – Teatrul National
Oradea: 26 septembrie – Casa Sindicatelor
Cluj-Napoca: 28 septembrie – Filarmonica Transilvania
Sibiu: 29 septembrie – Casa Sindicatelor
Brașov: 1 octombrie – Centrul Reduta
Iași: 3 octombrie – Teatrul Luceafarul
Galați: 4 octombrie – Casa Studentilor
Constanța: 6 octombrie – Casa Sindicatelor
București: 11 octombrie – Sala Radio
București: 12 octombrie – Sala Radio