sâmbătă, 13 septembrie 2014

Muzică nu „muzică”...

Cred că putem înțelege că există muzică și „muzică”, adică aceea comercială care, chiar dacă pare de calitate, atractivă, incitantă, cade până la urmă între ghilimele, respectiv în necunoscut. Însă, în tot amalgamul acesta mai există și muzică de calitate, muzică ce rămâne la înălțime tocmai conținutului și „sufletului” său. Acest soi de muzică este simțit, nu trece prin noi ci rămâne în noi și ne urmărește timp îndelungat, chiar și o viață. Când o piesă muzicală are o astfel de putere, înseamnă că ea este valoroasă!
De curând am auzit despre Roots Revival Romania – Colors of Maria, un turneu în care se iau artişti din 7 ţări şi se strâng pe o scenă într-un act de improvizaţie muzicală. În această toamnă se doreşte aprinderea spiritului Mariei Tănase, iar turneul se va ţine în 10 oraşe din România.
Orașul în care locuiesc eu, Blajul, nu avut (cel puțin din câte știu eu) ocazia să o întâlnească oe Maria Tănase, dar cred că merită menționat turneul în cinstea ei.
Biletele se gasesc pe Eventim.ro sau în magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești și Humanitas.


Și iată programul turneului:
Craiova: 23 septembrie Teatrul Marin Sorescu
Timișoara: 25 septembrie – Teatrul National

Oradea: 26 septembrie – Casa Sindicatelor
Cluj-Napoca: 28 septembrie – Filarmonica Transilvania
Sibiu: 29 septembrie – Casa Sindicatelor
Brașov: 1 octombrie – Centrul Reduta
Iași: 3 octombrie – Teatrul Luceafarul
Galați: 4 octombrie – Casa Studentilor
Constanța: 6 octombrie – Casa Sindicatelor
București: 11 octombrie – Sala Radio
București: 12 octombrie – Sala Radio