sâmbătă, 25 iunie 2011

Cuvântul sculptează!

25 Iunie – Loc de tăcere

Se povesteşte că Principele de Condé merse odată la biserica Sfântul Sulpiciu din Paris. Se aşeză lângă un seminarist şi, curios, îl întrebă:

-«Tinere, îmi poţi spune ce anume vă învaţă în Seminar?»

Seminaristul nu răspunse nimic. Principele repetă întrebarea şi obţinu acelaşi rezultat de prima dată. Intrigat pentru tăcerea tânărului, aristocratul, manifestând un viu interes, insistă din nou.

-«Ne învaţă să tăcem în biserică – răspunse foarte serios seminaristul.»

Există mulţi creştini care ar trebui să treacă prin Seminar pentru ca să înveţe să tacă în biserică. A şti să te adaptezi la locul unde te afli este o normă de educaţie elementară. Atitudinea pe care să o iei la un concert, într-un teatru, la o conferinţă… nu este aceeaşi cu cea de la o petrecere, de la un meci de fotbal sau de pe plajă.

La biserică mergem să ne rugăm. Prezenţa în tabernacol a Domnului nostru Isus cere respect în privinţa vestimentaţiei şi a felului de a se comporta. Pe lângă aceasta, sunt oameni care vor să se roage şi au dreptul de a nu fi deranjaţi.

Sunt două motive destul de serioase pentru a învăţa să te comporţi: El, care se află în tabernacol şi cei care se află lângă noi.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu