miercuri, 14 septembrie 2011

Studiu: Cuplurile de azi sunt mai fidele

Un studiu efectuat pe 6.800 de cupluri din Statele Unite a dezvăluit o tendinţă de creştere a monogamiei în rândul adulţilor, fie ei heterosexuali sau gay.


Foto: indiewire.comPublicat în jurnalul Family Process, studiul indică o turnură hotărâtă spre monogamie. "Există în mod vizibil mai puţină activitate sexuală extraconjugală în anii 2000 faţă de aniii 1975," a declarat Robert-Jay Green, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.


Se pare că un factor de influenţă pentru această schimbare îl constituie conştientizarea pericolului HIV/SIDA şi al altor boli cu transmisiune sexuală, care i-au convins pe oameni să fie mai rezervaţi decât cu 25 de ani în urmă, faţă de ideea sexului în afara relaţiei.


Un alt factor este creşterea ratei de acceptare în societate a relaţiilor de tip homosexual. Emily Hech-McGowan, reprezentant al Consiliului Family Equality confirmă pentru USA Today că astăzi "cuplurile formate din parteneri de acelaşi sex se simt mai confortabil recunoscându-şi în societate orientarea şi constrund familii."


Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Studiu:-Cuplurile-de-azi-sunt-mai-fidele-4160.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu