duminică, 13 mai 2012

Pelerinaj național la mormintele martirilor din Cimitirul Săracilor din Sighetu-Marmaţiei

Peste 4000 de credincioși veniţi din toată ţara, au participat sâmbătă 12 mai a.c., la tradiţionalul Pelerinaj național la mormintele Episcopilor martiri aflate în incinta Cimitirului Săracilordin Sighetu-Marmației.

Ajuns la cea de-a IX-a ediție, Pelerinajul a început vineri 11 mai, la orele 18.00, cu o veghe de rugăciune desfășurată în holul Muzeului Memorial(fosta închisoare) din Sighetu-Marmației la care au participat sute de tineri.

Pelerinii în frunte cu episcopii, preoții și persoanele consacrate s-au îndreptat în procesiune în dimineața zilei de sâmbătă, 12 mai a.c, spre Cimitirul Săracilor, loc aflat la marginea localității Sighetu-Marmației unde își găsesc odihna în gropi anonime cei morți în temuta închisoare.

Pe altarul special amenajat cu această ocazie, a fost celebrată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către Preafericirea Sa Cardinal Lucian alături de întreg episcopatul greco-catolic. În predica rostită cu această ocazie, Întâistătătorul Biserii Române-Unite cu Roma, Greco-Catolică, i-a îndemnat pe cei prezenți la urmarea lui Cristos cel care este Calea, Adevărul și Viața după cum au făcut-o și înaintașii lor în credință a căror jertfă se înalță zi de zi spre cer, întru miros de bună mireasmă spirituală.

La sfârșitul celebrării liturgice, Preasfințitul Părinte Vasile ‒ Eparhul locului ‒, a adus mulțumiri confraților episcopi, onoraților preoți, persoanelor consacrate, autorităților locale și centrale și pelerinilor veniți la mormintele Episcopilor martiri. Un cuvânt special de mulțumire l-a adresat tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului.

Biroul de Presă Eparhial

DSC_0266

DSC_0563

DSC_0756

Cu voia Domnului, și eu am participat la aceste zile memorabile!

Sursa: http://www.bru.ro/maramures/pelerinaj-national-la-mormintele-martirilor-din-cimitirul-saracilor-din-sighetu-marmatiei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu