marți, 19 noiembrie 2013

„Misericordina” - medicament spiritual distribuit după „Angelus”Papa Francisc: “Aş vrea acum să vă sugerez vouă tuturor un medicament. (Unii vor spune) ”Dar cum, Papa este şi farmacist acum?” Este un medicament special pentru a concretiza roadele Anului Credinţei, care se apropie de sfârşit. Este un medicament alcătuit din 59 de granule pentru inimă.

Este vorba de un medicament numit „Misericordina”. O cutiuţă cu 59 de granule de inimă. În această cutiuţă se află medicamentul iar unii voluntari o vor distribui în timp ce veţi ieşi din Piaţa Sfântul Petru. Luaţi-o. Conţine un Rozariu, pe care se pot rosti şi invocaţiile către Divina Milostivire, ajutor spiritual pentru sufletul nostru şi pentru răspândirea pretutindeni a iubirii, iertării şi fraternităţii. Nu uitaţi să luaţi acest medicament, pentru că face bine! Face bine inimii, sufletului şi întregii vieţi!”

Aşadar, duminică, cu ocazia rugăciunii Angelus, au fost distribuite credincioşilor, la ieşirile din Piaţa „Sfântul Petru”, cutiuţe cu aşa-numitul medicament spiritual „Misericordina”, alcătuită dintr-un rozariu, o imagine a Divinei Milostiviri şi o „posologie” sau mod de folosinţă, cu instrucţiuni şi eventuale contraindicaţii, totul fiind confecţionat ca o adevărată cutiuţă de medicamente.

La această iniţiativă spirituală, cu precedent în Polonia, organizată şi promovată de mons. Konrad Krajevski, Elemozinier Pontifical, au participat un mare număr de voluntari, aleşi din rândul angajaţilor din Vatican şi a familiilor acestora.

Cutiuţele cu „Misericordina” au fost confecţionate în mii de exemplare, iar aşa numita posologie este disponibilă în italiană, spaniolă, engleză şi poloneză.


Sursa:ro.radiovaticana.va
și aici