sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Noutăți... despre o carte dedicată radioului!

Încă mai miros în pereții casei acele dimineți în care firul aburiu al ceaiului sau al cafelei împreună cu cel al pâinii tocmai scoase din cuptor se împrăștia în toată casa cu ocazia venirii dimineații. Cred că era un fel de rutină, tradiție a începutului de zi ca aceasta să fie împodobită cu acele mirosuri. Iar peste toate, ca o „cireașă pe tort”, pentru a întregi momentele acelea, în surdină se auzea un radio răgușit, bătrân, moștenit din genereție în gererație ca pe un patrimoniu al neamului nostru. Era cât un dulăpior, dar încă mergea, merge și astăzi.
Radioul este singurul aparat ce nu poate incomoda ziua cu prezența sa, pe unde merg, în birouri, magazine, mijloace de transport în comun, aud glasul nemuritor al radioului. Dar fiindcă acesta are viață, nu se putea ca cineva să nu scrie despre persoanele ce îl însuflețesc, așa că exact acum o săptămână, în medievalul Mediaș, s-a lansat volumul „Mediașul radiofonic 1950-2013” la Casa Gazelor Naturale începând cu ora 12 (vezi mai multe info aici) sub coordonarea radio-jurnalistului Mircea Hodârnău (www.mirceahodarnau.ro), un distins absolvent al BBC Radio School în anul 1997 și al unui master în Managementul Relațiilor Publice ce ni se mărturisește în felul următor: „Gândul să scriu o carte despre oamenii de radio care zilnic sau săptămânal au încântat sau iritat ascultătorii pe frecvențele celor doua posturi de radio locale din Mediaș, mi-a venit prin anul 2010. Pentru documentare am folosit surse din arhiva Primariei Mediaș și interviuri cu colegii mei de breaslă, respectiv anumite fișe de prezentare a activitații lor radiofonice. Am «colindat» țări precum Germania, Italia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania și orașe ale României, unde i-am găsit acum domiciliați pe foștii colegi. Am luat legătura cu ei și încet, încet m-am ținut de capul lor să îmi trimită materiale despre activitatea lor radiofonică. Nu a fost ușor, dar nici imposibil”.
Cu această ocazie, ne-au parvenit o serie de fotografii care nu puteau lipsi de aici, ca o continuare a faptelor (sursa lor aici și mai ales aici):

Lansare carte Mircea 2
 Lansare carte Mircea 1
Lansare carte Mircea 3
 O galerie foto mai amplă găsești pe pagina de facebook Medias News Blog.
Să aveți frecvență bună și curată (și în minte și în inimă)!