joi, 13 martie 2014

Probleme de (ne)rezolvat!

Astăzi, mai mult ca oricând, cred că este nevoie de colaborare. O colaborare dintre toți oamenii și toate organizațiile. Faptul că devenim individuali, ne închidem în propria carapace, ne vedem se propriile interese, afectează un întreg organism. Fiecare caută să se „hrănească” pe sine dar uitând că este responsabil, într-un anumit fel și de ceilalți.
Forumul pentru Dezvoltare Durabilă și Antreprenoriat (18-20 martie, ASE) ne pune la curent cu schimbările, ne învățăm să alegem și să fim antreprenori! Adică, într-o frază: vrea să ne ajute să facem ca țara aceasta să meargă!
Faptul că există foarte puțină colaborare între mediul academic, guvern și mediul privat, face ca o mare masă de oameni să fie disperată și frustrată fiindcă nu își găsește un loc de muncă, se cere prea mult pentru prea puțini bani, iar cu banii adunați abia poți trece luna. Aceste lucruri îi fac pe cei mai mulți. deși ar avea un potențial uriaș, să plece din țară și să-și caute bunăstarea, pace și liniștea pe alte meleaguri.
Mi-aș dori să pornesc un proiect care să-i ajute pe tineri să își găsească mai ușor de muncă la ei acasă, să realizez căile de legătură, frânghiile dintre mediul academic, guvern și mediile private, pentru ca astfel, împreună, să reușim să îi ținem în țară pe românii noștri și să facem ca acest pământ să prospere. Cred că nu ar fi imposibil să facem ceva dacă ne-am pune toți umărul la împins. Da, va fi greu la început, dar cu timpul vom reuși. Nimic nu este imposibil când vrei!
Cred că pentru fiecare dintre noi, care vrea să facă ceva pentru sine și semeni se merită participarea la Forumul pentru Dezvoltare Durabilă și Antreprenoriat fiindcă numai cunoscând modul în care poți schimba lumea din jurul tău vei reuși!

Mai multe info pe site-ul: http://www.fsde.ro/ și/sau https://www.facebook.com/TheFSDE