vineri, 4 iulie 2014

ProTv: Un român a reusit sa-l opreasca din drum pe Papa Francisc, pentru a binecuvanta o persoana cu dizabilitati. VIDEO

Ivan Parfenie, un brailean stabilit de zece ani in Italia, a reusit sa atraga atentia Papei Francisc si sa-l determine sa binecuvanteze o bolnava, oprindu-l din drumul sau cu masina, conform Vocea Brailei.


In timp ce se intorcea dintr-o vizita in localitatea Cassano allo Jonio, din sudul Italiei, Papa Francisc a observat un grup de oameni care il rugau sa opreasca.


Desi cu doar cateva ore in urma tinuse un discurs dur la adresa Mafiei si putea fi in pericol, Papa Francisc s-a dat imediat jos din masina si a binecuvantat-o pe Roberta, o tanara cu dizabilitati din nastere.
Conform news.va, suveranul Pontif a fost intampinat de oameni cu un banner pe care scria "Te rog, Papa Francisc, opreste aici pentru a vedea un inger care te asteapta."
Familia Robertei a postat apoi pe Facebook un mesaj prin care ii multumeste Papei Francisc. "Inca nu ne vine sa credem, iti multumim! Multumim ca ne-ai oferit un moment de bucurie.", i-au scris.
Ivan Parfenie, romanul care i-a atras atentia Papei Francisc pentru a opri, a scris ca a fost foarte emotionant de momentul in care suveranul Pontif a binecuvantat-o pe Roberta si ca astfel de gesturi fac mai mult decat o mie de vorbe."Nu a fost usor pentru ca am scris un caiet intreg cu prietena mea italianca. Din toate acestea, sa alegi o singura fraza, una singura, care sa fie cea mai emotionanta, sa ajunga la inima unei persoane nu a fost usor. Este simplu sa iei o bucata de cearceaf si sa scrii cu un spray, dar sa alegi cele mai emotionante cuvinte nu e simplu. Ma bucur ca am reusit, pentru ca este un moment istoric. In Vatican a mai dat binecuvantarea bolnavilor, dar in public, pe strada, asa ceva nu a mai facut. Nimeni nu se astepta. Si garda de corp s-a intors cu motociclete, cu masini. Eram foarte emotionat. Eu am reusit sa-l ating pe mana si, chiar daca nu sunt catolic, acest lucru inseamna foarte mult ca am reusit sa opresc cea mai importanta persoana din lume. Mi s-a facut pielea ca de gaina", a declarat, pentru "Vocea Brailei", Ivan Parfenie.(http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/un-roman-a-reusit-sa-l-opreasca-din-drum-pe-papa-francisc-pentru-a-binecuvanta-o-persoana-cu-dizabilitati-video.html)