sâmbătă, 12 martie 2011

Mai inteligenta decat Albert Einstein si Stephen Hawking! O fetita de 11 ani are IQ-ul de 162!

Mai inteligenta decat Albert Einstein si Stephen Hawking! O fetita de 11 ani are IQ-ul de 162!

Victoria Cowie are 11 ani si pare, la prima vedere, un copil obisnuit. Dar fetita cu par saten si ochi blanzi are ceva deosebit: IQ-ul ei este mai mare decat cel al lui Albert Einstein, Stephen Hawking sau Bill Gates.

Victoria inca este in scoala generala, dar a fost deja admisa la Mensa (o organizatie international non-profit a oamenilor cu IQ mult peste medie), dupa ce a obtinut un scor fantastic la testele de inteligenta: 162.

Cand am primit rezultatele, am fost foarte surprinsa. Ma sperie sa fiu comparata cu marile genii ale omenirii, dar e un sentiment placut sa stiu ca oamenii ma considera atat de inteligenta”, spune Victoria, care a primit oferte sa studieze la patru din cele mai prestigioase scoli din Marea Britanie, scrie dailymail.co.uk.

Imi place sa rezolv jocuri de puzzle si diferite probleme de logica, iar cand voi fi mai mare voi studia stiinte naturale, poate biologie”, adauga ea. “La scoala, materia mea preferata este biologia si cand mai cresc, vreau sa fiu medic veterinar, pentru ca iubesc animalele si nu ma tem de sange”.

Numai cei care obtin peste 148 la testele IQ – adica in jur de 2% din populatie – se califica pentru a intra la Mensa. IQ-ul mediu este de 100.

Parintii ei, Allison, 44 de ani, si David, 42 de ani, sunt foarte mandri de Victoria, care e unicul lor copil: “Stiam ca e foarte isteata – lua mereu note foarte bune, o laudau toti profesorii, dar nu ne-am gandit niciodata atat de departe – ca ar putea intra la Mensa!”, a declarat mama ei.

Pentru comparatie, aveti mai jos IQ-urile unor personalitati care au obtinut un scor mai mic decat Victoria:

Napoleon - 145

Stephen Hawking - 160

Albert Einstein - 160

Bill Gates - 160

Sigmund Freud - 156

Arnold Schwarzenegger - 135

Madonna - 140

Quentin Tarantino - 160

Hillary Clinton - 140

Bill Clinton - 135

Nicole Kidman – 132

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu