marți, 15 martie 2011

Pontiful deplânge situaţia din Japonia

Papa Benedict al XVI-lea şi-a reînnoit solidaritatea spirituală cu populaţia Japoniei în urma cutremurului de magnitudine 9 şi care a provocat un tsunami ce a lăsat în urmă 1.600 de morţi şi 10.000 de dispăruţi. Cutremurul a lovit vineri la aproximativ 130 km de coasta Sendai, la nord de Tokyo, fiind urmat de un tsunami de 10 metri, ce a curăţat totul în drumul său, inclusiv case, infrastructuri, nave, maşini şi ferme. Premierul nipon, Naoto Kan, a declarat că acest dezastru aruncă ţara în cea mai gravă criză de după cel de-al doilea război mondial.

După rugăciunea Angelus de la amiază, cu pelerinii din Piaţa San Pietro, Sfântul Părinte a afirmat că “imaginile tragicului cutremur şi a tsunami-ului care a urmat în Japonia m-au întristat profund”. “Aş dori să îmi reafirm solidaritatea spirituală cu dragul popor al acestei ţări, care luptă acum cu efectele calamităţilor cu demnitate şi curaj. Mă rog pentru victime şi pentru familiile lor şi pentru toţi cei care au suferit datorită acestor triste evenimente. Îi încurajez pe toţi cei care, cu disponibilitate lăudabilă, se pregătesc să ajute. Rămânem uniţi în rugăciune. Dumnezeu vă este alături!” În saluturile în limba engleză, Papa a cerut din nou rugăciuni “pentru victimele recentei catastrofe din Japonia”. Şi a adăugat: “Fie ca cei afectaţi să fie mângâiaţi şi ca cei care lucrează în operaţiunile de salvare să fie întăriţi în eforturile lor, asistând curajosul popor japonez.”

Oficialii niponi se plâng că pe lângă criza de alimente şi adăposturi pentru victime, au şi o gravă problemă de electricitate. Se impune o pauză de trei ore fără curent electric pe zi, poate chiar timp de câteva săptămâni.

Sursa: http://www.catholica.ro/2011/03/13/pontiful-deplange-situatia-din-japonia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu