vineri, 22 aprilie 2011

Cuvântul sculptează!

22 Aprilie – Fantome în interior

Un băiat începu la un moment dat să sufere de coşmaruri îngrozitoare. În fiecare noapte, la puţin timp după ce adormea, îi apărea în cameră o fantomă înspăimântătoare. Îi reproşa nu doar lucrurile pe care le făcuse, ci chiar şi cele la care se gândise.

Bietul băiat era terorizat, de-a dreptul panicat atunci când mergea la culcare.

A fost văzut de către psihologi şi psihiatri, însă treburile mergeau din rău în mai rău.

Într-o zi discută cu unul dintre bunicii săi despre coşmarurile pe care le avea în fiecare noapte, iar bunicul îi propuse un plan:

-«Ia un pumn de linte, pune-le într-o cutie şi aşează-le pe o măsuţă. Când va apărea fantoma propune-i un târg: spune-i că dacă va ghici câte boabe de linte sunt în cutie, te vei pune în slujba ei în totalitate iar dacă nu ştie, ea va dispărea pentru totdeauna.»

La puţin timp după ce s-a culcat, fantoma apăru din nou. Îi vorbi despre ceea ce făcuse în decursul zilei şi despre conversaţia cu bunicul. Tânărul, urmând acel sfat pe care bunicul i-l dăduse, îi spuse:

-«Dacă ştii câte boabe de linte sunt în cutie, mă vei avea la ordinele tale pentru totdeauna. Dacă nu ghiceşti, vei dispărea şi niciodată nu vei mai apărea.»

Imediat fantoma s-a făcut nevăzută şi, din acel moment, nu l-a mai deranjat niciodată.

Ceea ce nu ştia băiatul, cu atât mai puţin putea şti fantoma „lui”.

Câte fantome nu purtăm în interiorul nostru! Cu toţii avem propriile noastre fantome, propriile noastre temeri, temeri care se alimentează din propria noastră memorie şi imaginaţie. Spovada, eliberându-ne conştiinţa, ne linişteşte, ne limpezeşte.

Trebuie să existe vreun motiv pentru care atunci când scad spovezile, creşte numărul consultaţiilor la psihiatru.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu